Az Art Hotel Szeged a "legzöldebb" szálloda

2014. november 27. 14:31 - HriczElvira

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége által meghirdetett „Zöld Szálloda” pályázaton az Art Hotel Szeged érdemelte ki az első helyezést. A kétévente meghirdetett pályázat célja a szállodák környezetvédelmi tevékenységének ösztönzése, a sikeres pályázók elnyerik a "Zöld Szálloda" embléma viselésének jogát, a legjobbakat pedig minden alkalommal külön is díjazzák. Ebben az évben 38 induló közül a szegedi szálloda nyerte le az első helyet, ezzel 2016 év végéig jogosult a "Zöld Szálloda 2015-2016" cím viselésére.

Art-129.jpg

Az Art Hotel Szeged átgondolt és teljes körű környezetvédelmi tevékenységei járultak hozzá az első hely elnyeréséhez. Már az épület megtervezésekor és megvalósításakor is törekedtek arra hogy az épület összhangban és harmóniában álljon a kor ökológiai és épített környezetével.

17 napkollektor biztosítja az épület üzemeltetéséhez szükséges meleg víz jelentős részét, idén októbertől pedig termálvíz fűti a teljes épületet és a kapcsolódó kereskedelmi és vendéglátó egységeket. Az energiatakarékos felhasználást biztosítják a víztakarékos szerelvények, zuhany rózsák, csaptelepek, energiatakarékos fényforrások, mozgásérzékelők alkalmazása. 

Szelektíven gyűjtik a hulladékot, a szennyes törülközők, ágy- és asztalneműk az épületben kialakított mosodában kerülnek tisztításra, megtakarítva ezzel a szállítási költségeket és azzal járó káros kibocsátásokat is. A szálloda vezetése a környezettudatosság és a társadalmi felelősségvállalás szellemében a CERTOP ISO 9014 szabványnak megfelelően üzemelteti a szállodát.

A szálloda új üzemeltetője az Accent Hotel Management is kiemelt figyelmet fordít a jövőben arra, hogy a környezettudatos gondolkodás továbbra is a működés meghatározó részét képezze.

Forrás: Art Hotel Szeged

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonadelalfoldon.blog.hu/api/trackback/id/tr566937535

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása