Pünkösdi élmények a Dél-Alföldön

2016. május 12. 12:53 - Zsenyei László

A pünkösdi hétvégén lehetőségünk nyílik kicsit kipihenni magunkat, több időt tölteni családunkkal, ráadásul régió szerte kellemes pünkösdi és egyéb programok várnak bennünket. Vegyünk sorra néhány helyet, ahol igazán színvonalas rendezvényeken vehetünk részt.

Ópusztaszer

Pünkösdölő, valamint a VI. Magyar Világtalálkozó programjaihoz csatlakozva, „Gyere haza, várunk!” mottóval Európai Ifjúsági Találkozó kerül megrendezésre 2016. május 15-16-án az Ópusztaszeri Nemzeti történeti Emlékparkban. Az ópusztaszeri iskolások kedves pünkösdölője mellett a látogatókat a szervezők valamennyi programelembe bevonják, és játékos vetélkedőkre invitálnak mindenkit kortól, nemtől függetlenül: „Erős embör, dógos asszony, ügyes gyerök”. 

Részletekért kattints.

punkosd_opusztaszeren.JPG

Fotó: Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark

Szeged

A 2016-os Szeged Napja Ünnepségsorozat május 13-án veszi kezdetét a XXII. Szegedi Borfesztivállal. 10 napon át 10 helyszínen 150 borász, 200 kézműves, 250 program garantálja a szórakozást. A minőségi borok mellett a Gasztroudvarban finom ételek fokozzák az ízélményeket, miközben a rendezvény teljes ideje alatt a legjobb szegedi zenekarok és országos ismertségű együttesek koncertjeit élvezhetjük. 

borfesztival_6_1.jpg

Részletekért kattints.

Gyula

Fesztiválosan borul virágba Gyula városa a pünkösdi hétvégére. A május 13-15-ig tartó Gyulai Virágok Fesztiválja pénteki napján szakmai programok és konferencia kerül megrendezésre, szombaton azonban már szórakozással folytatódnak a programok. A látogatók zenés kísérettel járhatják be a helyi portékákat felvonultató Ízek és illatok utcáját, hiszen több koncerttel is készülnek a szervezők.

Borágós uborkaleves, rántott pitypang, orgonalekvár? Igen, higgyünk a szemünknek, ugyanis ezen a hétvégén lehetőség lesz virágot kóstolni is, hiszen az eseményhez kapcsolódva több gyulai étterem ehető virágokat is felszolgál majd.

gyulai-viragok-fesztivalja-op-09-print.jpg 
Részletekért kattints.

Orosháza

A gasztro élmények kedvelőinek kedvez az Orosházi Libamájfesztivál május 13-16-ig. A fesztivál az Orosházi nyár 2016 rendezvénysorozat részeként kellemes környezetben, a Gyopárosi Gyógy-, Park- és Élményfürdőtől mintegy 10 perces sétára található ősparkban kerül megrendezésre. A libamájkülönlegességek mellett az ételekkel harmonizáló borokat kóstolhatnak a vendégek, hiszen az esemény díszvendége a tokaji borvidék lesz. Kézművesek utcája, bortér, gyermekkoncertek és dumaszínház színesíti a programkínálatot.

ony2016-libamaj-allo-full-560.png

 

Ha pedig fürdeni támadna kedvünk, a fesztiválterülettől alig 800 méterre vár minket az Alföld gyöngyszemeként emlegetett, 20 hektáros ősparkban elterülő Orosháza-Gyopárosfürdő Gyógy-Park és Élményfürdő.

Részletekért kattints.

Szarvas

Az ország egyetlen működőképes, eredeti helyén fennmaradt szárazmalma 2016-ban először Pünkösd alkalmával tart bemutató őrlést. Május 14-én kézműveskedéssel, hagyományos malomjátékkal, népi játékokkal és további izgalmas programokkal várják a vendégeket.

Részletekért kattints.

Solt-Révbérpuszta

14. alkalommal kerül megrendezésre a Révbéri Pünkösdi Vigadalom Solt-Révbérpusztán. 2016. május 15-16-án különleges lovas versenyekkel, harci és egyéb bemutatókkal, vásári forgataggal, íjászkodással, zenével, tánccal, finom ételekkel és italokkal várják a vendégeket.

revber_punkosd.jpg
Részletekért kattints.

Lajosmizse

„Piros pünkösd napján mindenek újulnak, A kertek, a mezők virágba borulnak.”

2016. május 16-án pünkösdi mulatsággal várja vendégeit az Új Tanyacsárda. A vendégek részt vehetnek a feldíszített májusfa kidöntésében, majd megválasztják a pünkösdi királyt és a királynét. A gyerekeket kézművesek várják és virágfejdíszeket készítenek. Lovasbemutatóval, pusztai kocsizás is szerepel a programok közt, a jó hangulatról pedig természetesen cigányzene is gondoskodik.
A csárdában ebédelő vendégek részére a programokon való részvétel ingyenes. 

Részletekért kattints.

>>TIPP! A pünkösdi üdülésre még a 2014-es SZÉP kártya keretet is használhatjuk.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonadelalfoldon.blog.hu/api/trackback/id/tr668709162

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása