43. Arena Junior Úszó Európa-bajnokság

2016. június 27. 13:04 - Zsenyei László

Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város számára a sport támogatása, szeretete mindig is kiemelt jelentőséggel bírt. 2016-ban pedig éppen itt kerül megrendezésre a 43. Arena Junior Úszó Európa-bajnokság.

Az eseményre öt országból jönnek sportolók: Svájcból, Írországból, Szlovákiából, Ciprusról és Magyarországról érkeznek gyerekek. 55 csapat, ami azt jelenti, hogy közel 1400 rajtot visznek majd véghez és összesen 370 gyermek indul majd a versenyen.

logo.png

Az olimpiai és világbajnok, tiszteletbeli vásárhelyi Gyurta Dániel a reklámarca a július 6-10. között megrendezésre kerülő 43. Arena Junior Úszó Európa-bajnokságnak. A hódmezővásárhelyi eseményről készült reklámfilmnek is ő a főszereplője. A világklasszis úszó 13 éve folyamatosan edz Hódmezővásárhelyen és készül a versenyekre.

A vásárhelyi népi motívumok is szépen megjelennek az EB eseményén. Az éremátadón a hoszteszek gyönyörű, fekete, vásárhelyi motívumokkal hímzett koktélruhát viselnek majd, amelyeket Asztalos Ilona tervezett. A lányok megjelenését ugyanis hímzett nyaklánc teszi majd teljessé.

Közel 250 érmet készítenek az alkalomra az Alföldi Porcelán Edénygyár Zrt.-ben, amelyek porcelánból készülnek, nemesfémet is tartalmaznak, és a helyezésen és egyéb információkon kívül a hátoldalára stilizált vásárhelyi motívumok kerülnek.

A Gyarmati Dezső Sportuszodában zajló versenyt részben élőben, részben pedig felvételről követhetjük az M4 sportcsatornán, de az élmény természetesen helyben lesz a legteljesebb!

További információk, érdekességek, menetrend az esemény hivatalos honlapján

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonadelalfoldon.blog.hu/api/trackback/id/tr38847224

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása