Nemzetközi díjat nyert a Hagymatikum

2014. június 04. 12:13 - HriczElvira

Második díjat nyert kategóriájában a makói Hagymatikum fürdő a Nemzetközi Ingatlan Szövetségtől. Az 1992 óta megrendezett versenyben idén három magyar épület ért el helyezést: a Gödöllői Királyi Kastély és a budapesti Green House Irodaház kategóriagyőztes lett.

_DSC7684_5_6Adjust_(Hagymatikum).jpgA Hagymatikum egyik beltéri medencéje

A Nemzetközi Ingatlan Szövetség (FIABCI) Prix d`Excellence nívódíjpályázatán, resort kategóriában második díjat nyert a makói Hagymatikum fürdő. Műemlék és irodaház kategóriában is magyar győztest avattak, előbbi a Gödöllői Királyi Kastély, utóbbi a budapesti Greenhouse Irodaház. A nemzetközi eredményhirdetést a múlt héten tartották Luxemburgban, a magyar elismeréseket pénteken adták át Gödöllőn.

A FIABCI a világ 60 országában működik, 1992 óta hívja fel a figyelmet nívódíjaival a legjobbnak ítélt, legalább egy éve befejezett és működő ingatlanfejlesztésekre. Makó fürdője tavaly a hazai versenyen vívta ki a jogot arra, hogy a nemzetközi mezőnyben is indulhasson. 


2014-ben 15 országból adtak be pályázatokat a világversenyre, a 67 fős zsűri többféle szempont alapján rangsorolt, az építészeti megoldások mellett fontos volt a környezetvédelem és a társadalmi hasznosság is. Magyarország 1998-ban szerepelt először ezen a versenyen, eddig 14 kategóriagyőzelmet és 16 második díjat nyertek magyar ingatlanberuházások.

A Hagymatikum díját Buzás Péter makói polgármester, Szabó Marianne, Makovecz Imre tervező özvegye, valamint Miklóssy Ferenc, a kivitelező Keviép Kft. igazgatója vette át Gödöllőn.

Hagymatikum_DSC_7616_re-resize.jpgAz építészeti megoldások mellett fontos volt a környezetvédelem és a társadalmi hasznosság is, amikor a zsűri értékelte a Makovecz Imre tervezte épület.

Forrás: delmagyar.hu

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonadelalfoldon.blog.hu/api/trackback/id/tr826270309

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása