Turizmus Világnapja a Dél-Alföldön

2013. szeptember 25. 14:30 - HriczElvira

Szeptember 27-e a Turizmus Világnapja, amikor az egész világon együtt ünnepeljük a turizmust és mindazt, amit az utazásnak köszönhetünk. A Magyar Turizmus Zrt. kezdeményezésére hazánkban 2011-ben ünnepeltük meg első alkalommal a Turizmus Világnapját. Az idei mottó: Turizmus és Víz: Védjük meg közös jövőnket.

A Dél-Alföld több települése is csatlakozott a kezdeményezéshez, különleges programokkal, kedvezményekkel, ajándékokkal várják a vendégeket. Alábbi összeállításunk kedvcsináló: ünnepeljenek velünk!

OROSHÁZA

Mint ahogyan már korábban invitáltuk a blogolvasókat, a Turizmus Világnapján a Magyar Turizmus Zrt. Dél-alföldi Regionális Marketing Igazgatósága az Orosházán szervezésre kerülő programokhoz csatlakozik kiadványterjesztéssel, valamint csokival, lufival kedveskedik az odalátogató gyerekeknek.

A Turizmus Világnapja „meghosszabbításaként” Orosházán nemcsak pénteken, hanem hétvégére is szerveznek programokat: Orosházi Tányéros Főzőversenyt és Civilek éjszakáját. Az MTVA felhívására vasárnap pedig fellobban a hazahívogató tűz is.

Jövő Építők TDM az orosházi rendezvényei mellett a Medgyesegyházi Turisztikai kiállítás és workshop-pal (melyet 2013. szeptember 28.-ra szerveznek) is csatlakozik a Turizmus Világnapja eseményhez.

További információ a programokról:
Jövő Építők TDM
Tourinform - Városmarketing Iroda
5900 Orosháza, Mikszáth Kálmán u. 2.

Telefon/fax:: 06-68/414-422
E-mail: oroshaza@tourinform.hu

GYOMAENDRŐD

Szeptember 27. nemcsak a Turizmus Világnapja, hanem a Magyar Diáksporté is. A Halász István Csónakház felújításával kapcsolatban a gyomaendrődi Körös Kajak Sportegyesület „Evezős és szabadtéri labdajátékok a Magyar Diáksport Napján” címmel egész napos aktív programot szervez pénteken. 9.00 órától 16.00 óráig vízi eszközökkel – kenuval és sárkányhajóval ismerkedhetnek meg a látogatók, sőt evezőlapátot is ragadhatnak a Hármas-Körösön. A szárazföldi programok kedvelőit labdajátékok várják: tollasozás, kiütő, dekázás, tekézés.
A rendezvény helyszíne: az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap társfinanszírozásával felújított Halász István Csónakház (Gyomaendrőd, VII. ker. 0823/2 hrsz. a gyomai közúti híd mellett), valamint a Hármas-Körös folyó gyomai közúti híd és vasúti híd közötti szakasza.
A programról röviden: gyülekező a közúti híd mellett álló Halász István Csónakháznál 9.00 órától, majd ismerkedés a vízi eszközökkel, kenuval, sárkányhajóval. Ezt követi az evezés technikájának bemutatása, majd pedig a vízre szállás. Ha már megfelelően elsajátították a módszert, jöhet az evezés a Hármas-Körösön. A csónakháznál labdajátékokban vehetnek részt az érdeklődők: foci, tollas, lengőteke, kidobó játékok. A szervezők szeretettel várnak minden érdeklődőt Gyomaendrődre, ahol a Körösök ölelésében aktívan zajlik az élet. Előzetes jelentkezésüket, az alábbi címre küldhetik el: koroskajak@koroskajak.hu. Ezen kívül Gyomaendrődön az Endrődi Tájházban vízen kőtt sütés és kóstolás is lesz.

További információ a programokról:
GYÜSZ-TE Gyomaendrődi Üdültetési Szövetség Turisztikai Egyesület
Tourinform Iroda
5500 Gyomaendrőd, Kossuth u. 9.

Tel.: 06-66/386-851 Fax: 06-66/386-851
E-mail: gyomaendrod@tourinform.hu
Honlap: www.gyomaendre.hu

BAJA

A bajai Tourinform iroda a Turizmus Világnapja alkalmából rajzpályázatot hirdetett meg Baja és csodálatos vizei témakörben. A rajzpályázaton kizárólag azok a rajzok vehetnek részt, melyek szeptember 27-29. között az iroda előtt (Szentháromság tér 11. K&H Bank és a Mediterrán kávézó között) kialakított „rajzsarokban” készülnek. A pályázatok leadása személyesen a Tourinform irodában történik az iroda nyitva tartási idejében! A rajzpályázatra beérkezett alkotások kiállításra kerülnek a Bácskai Kultúrpalotában október 21-25. között. A pályaművekre a Csodálatos Baja facebook oldalán is lehet szavazni. (október 1.-től október 21.-ig). A legtöbb „like”-ot összegyűjtött rajzot külön is jutalmazzák. 

További információ:
Tourinform Iroda
6500 Baja, Szentháromság tér 11.

Tel./fax: 06-79/420-792
E-mail: baja@tourinform.hu
Honlap: www.tourinform.hu

SZENTES

A Szentesi Vendégszeretet Egyesület a Turizmus Világnapja alkalmából rendkívüli körsétát szervez. Ezen a napon 14-16 óra között a Postatörténeti kiállítást tekinthetik meg az érdeklődők helyi tárlatvezetéssel. Az Egyesület szervezésében egyéni programként 16-18 óra között a látogatóknak lehetőségük nyílik a városközpontban található Református Nagytemplomba, az Evangélikus templomba, valamint a Szent Anna templomba ellátogatni. A Művészetek Házában 10-14 óra között magyar nyelvű házbemutatóval és apró kézműves ajándékokkal fogadják a vendégeket. A Szín-es Vendégházban szeptember 27-én a szálló vendégeket megajándékozzák 1 üveg, a ház saját borospincéje által forgalmazott csongrádi borral. A Holdfény Panzióban ebből az alkalomból üdvözlő itallal és csokoládéval kedveskednek. A Centrum Apartmanban ezen a napon házi készítésű sütemény várja a vendégeket. A Galéria Kávéházban 15 órától a főételek mellé Galéria palacsinta az ajándék. A Szentesi Üdülőközpontban a turizmus világnapja alkalmából az első 100 látogató csokoládét kap, valamint ezen a napon a turizmus világnapjáról szóló tájékoztató anyagot és ásványvizet osztanak.

További információ:
Deim Éva
Tel.: 63/510-307, E-mail: deim@szentes.hu

KECSKEMÉT

Látogatás a Víztoronyban

A Bácsvíz Zrt. és a kecskeméti Tourinform Iroda szervezésében lehetőség nyílik arra, hogy az érdeklődők szakszerű vezetés mellett, 10 évnél idősebbekből álló 20-20 fős csoportokban ismerkedjenek meg a kecskeméti víztoronnyal (Ipoly utca).
9.30-11.00
11.00-12.30
12.30-14.00
14.00-15.30
Program:
- az Ipoly utcai Víztorony története
- betekintés a víztér alá
- panoráma megtekintése a torony tetejéről (68 méter)
Találkozó: Ipoly utcai Víztoronynál
Előzetes regisztráció: 2013. szeptember 26. (csütörtök) 15.00-ig a Tourinform Irodában (Kecskemét, Kossuth tér 1.).
Telefon: 06-76/481-065, e-mail: kecskemet@tourinform.hu

Idegenvezetés a Kecskeméti Fürdőben

Program:
- kisiskolások vetélkedője - Ki tud többet a vízről, a Kecskeméti Fürdőben lévő medencékről és szolgáltatásokról?
- a Kecskeméti Fürdő szolgáltatásainak bemutatása 25 fős csoportokban az alábbi időpontok szerint.
10.00-10.40
12.00-12.40
14.00-14.40
16.00-16.40
Találkozó: Kecskeméti Fürdőnél
Előzetes regisztráció:  2013. szeptember 26. (csütörtök) 15.00-ig a Kecskeméti Fürdőben.
Telefon: 06-76/500-320 (Kun Levente)

A kecskeméti programok előzetes regisztráció alapján látogathatók.
Tourinform Iroda
6000 Kecskemét, Kossuth tér 1.

Tel.: 06-76/481-065, Fax: 06-76/481-065
E-mail: kecskemet@tourinform.hu
Honlap: www.tourinform.hu

MÓRAHALOM

A mórahalmi Tourinform irodában a Turizmus Világnapja alkalmából 2013. szeptember 27.-én pénteken mézeskalács szívecskével lepik meg mindazokat a vendégeket, akik betérnek hozzájuk, valamint azok között, akik a hírlevelükre is feliratkoznak, kisorsolásra kerül egy "Hagyomány és wellness csomag".

A Turizmus Világnapja "folytatásaként" hétvégén is jeles programokkal várják a vendégeket:
- Szaunázók hétvégéje
- Szent Mihály napi programok.

KISKUNFÉLEGYHÁZA

A Turizmus Világnapja alkalmából a kiskunfélegyházi Városi Strand és Uszoda különleges szauna nappal várja a pihenni vágyókat. Egy meghívott szauna mester előadásait hallhatják és óránként szakszerű, különleges szauna ráöntéseit élvezhetik a látogatók. A szauna használata során kérdésekkel fordulhatnak a szauna mesterhez, segítségével sok érdekességet megtudhatnak a szaunázásról és hatásairól.

Városi Strand és Uszoda
Cím: 6100 Kiskunfélegyháza Blaha Lujza tér 1.
Telefon: 06-76/432-882

2013. szeptember 28-29-én Mihály napi Pásztor Vásárnap című kétnapos rendezvényen eleveníti fel a Mihály napi szokásokat, hagyományokat. A rendezvény keretén belül a kiskunfélegyházi Tourinform iroda vasárnap kitelepül a helyszínre (Kiskun Múzeum), ahol az érkező látogatóknak, turistáknak apró ajándékkal kedveskedik.

További információ:
Tourinform Kiskunfélegyháza
6100 Kiskunfélegyháza, Kossuth u. 1.
Tel.: 06-76/562-039
Fax: 06-76/560-001
E-mail: dongo.anita@kiskunfelegyhaza.hu

GYULA

A gyulai Tourinform Iroda munkatársai a hozzájuk betérő vendégeknek apró ajándékokkal kedveskednek. Szent Mihály ünnepéhez kapcsolódóan szombaton egész napos programot szerveznek, ahol többek között Lurkó sarok, népi mesterségek bemutatója, helyi termékek vására és színpadi programok várják az érdeklődőket. Az Itthon vagy! Magyarország szeretlek akcióhoz Gyula is csatlakozott, vasárnap este gasztronómiai bemutató és kóstoló, után különleges filmvetítés látható a Vár falán, 21.30-kor pedig meggyújtják a szentmihályi tüzet a Csónakázó-tavon. A programok ingyenesen látogathatók.

További információ:
Tourinform Gyula
5700 Gyula, Kossuth Lajos u. 7.
Telefon: +36-66/561-680, fax: +36-66/561-681
E-mail: gyula@tourinform.hu, info@visitgyula.com

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonadelalfoldon.blog.hu/api/trackback/id/tr825533103

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása