Rubik kockával főző-világversenyen indulni: erre készül az Onyx séfje, Széll Tamás Lyonban, a Bocuse d'Or-on, ahol a döntőbe jutott 24 nemzetközi világklasszis szakácscsapat egyikeként hazánkat képviseli.
1987-ben a legendás séf, Paul Bocuse indította el a szakácsok szakácsainak viadalát, melyen a világ legjobb 24 ételvirtuóza regionális elődöntőkből kerül Lyonba, a nemzetközi zsűri elé. Idén először szurkolhatunk hazai szakácsnak a Bocuse d'Or végső versenyén 2013. január 30-án, s ezt az örömteli hírt „többen ahhoz hasonlították, mintha a magyar futball válogatott világbajnoki döntőbe jutott volna azzal a kitétellel, hogy most optimistábbak lehetünk" – írja a Vendéglátó Magazin az ismert közösségi portálon. Széll Tamás és rangos hazai partnerei - a Bocuse D'or Akadémia, a Miniszterelnökség, a Magyar Turizmus Zrt., az Onyx étterem, a Hungexpo Zrt. és a METRO Kereskedelmi Kft. - közös sajtótájékoztatóján megtudtuk, hogy a dicsőségen kívül hihetetlen turisztikai jelentőséggel bír a magyar gasztronómia bemutatkozása a legjelentősebb szakmai versenyen, illetve szó volt arról is, hogyan kerül a Rubik kocka az asztalra.
A magyar versenyfogás koncepciójának alapötletét az adta, hogy Széll Tamás néhány éve készített egy ételekből összerakott Rubik kockát, majd, mint lelkes fotós, meg is örökítette azt. A bűvös kocka és az ételek között könnyű megtalálni a párhuzamot. A tálon keverednek az alapanyagok és színek, de a végeredmény a tökéletes illeszkedés, a harmónia, csakúgy, mint a kirakott kockánál.
A tálca felépítésében is a Rubik kockára utal. Az egymáson elcsúszó sorok a működést szimbolizálják, míg a szintbeli eltérések növelik a dinamizmust, valamint elválasztják, és egyben ki is emelik a köreteket és színeket. A koncepciót fiatal magyar dizájnerek fejlesztették, hogy az egyedülálló találmány következetesen átgondolt látványban valósuljon meg.
A versenyt élőben követhetitek itt!
Forrás: www.itthon.hu