Múzeumok Éjszakája rendhagyó időpontban! - Kiskunfélegyháza, június 27.

2015. június 23. 11:45 - Zsenyei László

Rendhagyó időpontban kerül megrendezésre Kiskunfélegyházán a Múzeumok Éjszakája.
Június 27-én szombaton három helyszínen – a Petőfi Sándor Emlékházban, a Móra Ferenc Emlékházban és a Kiskun Múzeumban - szerveznek különleges éjszakai programokat a városban.

11535883_905996516109452_2355681384039431724_n.jpg

A Móra Ferenc Emlékház gyermekprogramokkal várja a családokat: a Móra család egykori lakóházának udvarán kézműves foglalkozással, bábelőadással, népi játékokkal várják a kisebbeket. A Móra udvar vidám táncházzal zárja kapuit.

A Petőfi Sándor Emlékházban a Kiskunfélegyházi Képző és Iparművészek, a Holló László- és a Terescsényi Endre Képzőművész Kör, valamint a Wesel Hugó Fotókör tagjai készülnek felejthetetlen programmal. Az oda látogatók a Nyitott Műhelyben próbálhatják ki tehetségüket.  A MűvészTÉR alkotásait Rátkai Zsuzsa mutatja be. Nem marad el a megszokott borkóstoló sem, melyet zenés műsorok, fény és homok animációk és projektoros vetítések követnek.  

A Kiskun Múzeum programjaira a Kiskunfélegyházi Koncert Fúvószenekar toborozza az érdeklődőket a Petőfi téren. A felvonulást követően koncertek, Horváth Szilárd, MTVA szerkesztő előadása, Múzeumi Barangoló, múzeumi felfedező túra, és múzeumi játékudvar szórakoztatja az érdeklődőket.  Az egyedülálló börtönmúzeum különleges hangulatban tekinthető meg, hiszen lámpás tárlatnézésre invitálnak a szervezők.

A múzeumi éjszaka előrendezvényeként június 26-án a Bugaci Tanyaszínház FELÜL „SEMMI” című bohózatát mutatják be. Az est bevételét a Kiskun Múzeum javára fordítják.

naftalin.jpg

További információ: 
Tourinform Iroda Kiskunfélegyháza

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonadelalfoldon.blog.hu/api/trackback/id/tr387566930

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása