HelloHal! Formabontó halbisztró nyílt Kecskeméten

2015. december 07. 18:01 - A.g.o.r.a.

Aki az utóbbi 1-2 évben járt már nyáron Tiszafüreden, a Tisza-tó partján, annak nem újdonság a halburgert vagy halgyrost áruló friss, fiatalos HelloHal halbüfé. Ennek egy sokkal szofisztikáltabb bisztró formátuma nyitott meg Kecskeméten, ahol továbbra is a hazai halfogyasztás áll a középpontban. 

uzlet1.jpgKÉP -  a kecskeméti bisztró belülről

A Kecskeméti HelloHal tényleg kuriózum a kecskeméti bisztrók sorában csupa halételével, de ezen felül még küldetése is van. Mégpedig a HelloHal ötletgazdája, Horváth Szabolcs, aki a nem szokványos halételek guruja, azt állítja, hogy amit a magyar konyha meg tud sütni-főzni csirkéből, sertésből, az a  hazai halakból is elkészíthető. E szép és kerek mottó mentén sülnek és alakulnak a halkolbászok, a sörbundás harcsák, a halas wrapok vagy a pontyikrakrém. 

"A halételek szerteágazó, jótékony élettani hatását már számos kutatás igazolta, hazánkban mégis alig az ötödét fogyasztjuk ennek a rendkívül értékes élelmiszernek az európai átlaghoz képest (25 kg/fő/év).  És, hogy miért? A halételekkel kapcsolatban rengeteg a megválaszolatlan kérdés és a tapasztalatok nélküli szkepticizmus. A jellemző az, hogy sokkal többen fogyasztanának halat, de tapasztalatok híján csak kevesen vágnak neki az elkészítésének. A HelloHal célja, hogy megmutassa, a karácsonyi halászlén, hekken és rántott halon túl is van élet" - tudtuk meg az ötletgazdától.

A HelloHal bemutatja a hazai halak és halételek gasztronómiai sokszínűségét. Belefuthatunk például az olyan kevésbé favorizált halrészek ínycsiklandozó étellé avanzsált változatába, mint a halmáj, az uszony, vagy a halpofa. A bisztró érzékenységét bizonyítja, hogy minden ételük szálkamentes, és azt is megmutatják, hogy az édesvízi halból készült ételek nem szükségképpen pocsolyaízűek. 

Részletes menüért keresd fel a HelloHal Kecskemét Facebook oldalán

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonadelalfoldon.blog.hu/api/trackback/id/tr858146314

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása