Aki az utóbbi 1-2 évben járt már nyáron Tiszafüreden, a Tisza-tó partján, annak nem újdonság a halburgert vagy halgyrost áruló friss, fiatalos HelloHal halbüfé. Ennek egy sokkal szofisztikáltabb bisztró formátuma nyitott meg Kecskeméten, ahol továbbra is a hazai halfogyasztás áll a középpontban.
KÉP - a kecskeméti bisztró belülről
A Kecskeméti HelloHal tényleg kuriózum a kecskeméti bisztrók sorában csupa halételével, de ezen felül még küldetése is van. Mégpedig a HelloHal ötletgazdája, Horváth Szabolcs, aki a nem szokványos halételek guruja, azt állítja, hogy amit a magyar konyha meg tud sütni-főzni csirkéből, sertésből, az a hazai halakból is elkészíthető. E szép és kerek mottó mentén sülnek és alakulnak a halkolbászok, a sörbundás harcsák, a halas wrapok vagy a pontyikrakrém.
"A halételek szerteágazó, jótékony élettani hatását már számos kutatás igazolta, hazánkban mégis alig az ötödét fogyasztjuk ennek a rendkívül értékes élelmiszernek az európai átlaghoz képest (25 kg/fő/év). És, hogy miért? A halételekkel kapcsolatban rengeteg a megválaszolatlan kérdés és a tapasztalatok nélküli szkepticizmus. A jellemző az, hogy sokkal többen fogyasztanának halat, de tapasztalatok híján csak kevesen vágnak neki az elkészítésének. A HelloHal célja, hogy megmutassa, a karácsonyi halászlén, hekken és rántott halon túl is van élet" - tudtuk meg az ötletgazdától.
A HelloHal bemutatja a hazai halak és halételek gasztronómiai sokszínűségét. Belefuthatunk például az olyan kevésbé favorizált halrészek ínycsiklandozó étellé avanzsált változatába, mint a halmáj, az uszony, vagy a halpofa. A bisztró érzékenységét bizonyítja, hogy minden ételük szálkamentes, és azt is megmutatják, hogy az édesvízi halból készült ételek nem szükségképpen pocsolyaízűek.
Részletes menüért keresd fel a HelloHal Kecskemét Facebook oldalán