Csütörtöktől Kolbászfesztivál

2014. október 20. 16:32 - HriczElvira

Igazi kolbászünnep lesz Békéscsabán! Csütörtöktől vasárnapig (október 23-tól 26-ig) Csabán ismét kolbászból lesz még a kerítés is, vehetünk mindenféle friss és füstölt disznóságot, ami előtt pálinka, utána pedig bor dukál. Itt mindenkinek széles jókedve kerekedik, ami nem is csoda ennyi finomság és talpalávaló muzsika mellett.

kolbaszfesztival-2013-2nap-1.jpg

Ugyan nem elsősorban a koncertek miatt jön ide a sok magyar és külföldi vendég, de a szervezők az idén is remek színpadi programmal készültek: jön a Csík zenekar Lovasi Andrással, jubileumi nagykoncerttel a Tankcsapda, lesz Irie Maffia, Punnany Massif, a Kistehén zenekar, Fenyő Miklós, Korda György és Balázs Klári és Bikini is, és ezek csak az ismertebb nevek, a teljes program megtekinthető a Csabai Kolbászfesztivál honlapján.

kolbaszfesztival-2013-3nap-163.jpg

Természetesen kolbászgyúrás is lesz, a több száz gyúrócsapat már "tematikus" gyúrónapokon mérheti össze kolbászkészítő tudását. Csütörtökön ifjúsági kolbászkészítő verseny 250 csapat ingyenes részvételével - közben a színpadon kolbászgyúró bemutató zajlik majd. Pénteken a senior korúak ragadják magukhoz a kolbásztöltőt: nyugdíjas egyesületek és hátrányos helyzetű civil szervezetek versenyeznek egymással. Szombaton cégek, baráti társaságok versenyeznek több mint 550 gyúróasztalnál! Vasárnap Krajcsó Pál emlékversenyt tartanak.

kolbaszfesztival-2013-1nap-96.jpg

Az igazi disznótoros hangulathoz valódi disznótor is dukál, amit csütörtökön, pénteken, szombaton is tartanak, naponta kettőt is, vasárnap pedig egyet.

Vasárnap családi napot tartanak, a rendezvény területén ekkor féláron kapható a kolbász, a hurka és a cigányka, viszont nem csak ezért érdemes kilátogatni, hanem mert a gyerekeket a játszóháztól a gólyalábasokon át a közlekedési és bűnmegelőzési élményprogramokig mindenféle program várja.

kolbaszfesztival-2013-1nap-95_1.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonadelalfoldon.blog.hu/api/trackback/id/tr336810419

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása