Táborkörkép

2014. május 20. 12:29 - HriczElvira

A régi iskolai, csapat- és úttörőtáborokra az emlékeket megszépítő nosztalgiával gondolunk és ma már szülőként csak kapkodjuk a fejünket, hogy mi mindent kínálnak a mai, legtöbb esetben valamilyen tematikára épülő táborok a gyerekeknek.

Lovas táborok

Hódmezővásárhelyen a Dél-Alföldi Lovasudvar táborában a kezdők megízlelhetik a lovaglást az alapoktól kezdődően, a biztos üléstől a futószáras munkáig. A haladók osztályban, egyéni képességeiknek, szintjüknek megfelelően dolgoznak. Június 23-tól augusztus 2-ig heti váltásban tartanak napközis és bentlakó táborokat. 

A Munor Lovas Baráti Kör idén nyáron is szervez lovas táborokat Dévaványán, melyre 6 éves kortól várják a gyermekek jelentkezését! Időpontok: június 30. - július 4., július 14-18.,  augusztus 11-15.

Vízimanó Tábor

Szentesen az 5-14 év közötti gyerekek egyhetes bentlakásos táborának programjai között úszásoktatás, lovaglás, sétakocsikázás, kalandpark látogatás, búvárkodás, vízitúrázás a Kurcán, tábortűz, éjszakai tájékozódási túra és horgászat szerepel. A turnusok időpontja: június 16-20., július 14-18. és augusztus 11-15. 

P1030329_resize.jpg

Körös-parti táborozás

A Dánfoki Üdülőközpont a vidékieknek akár bentlakással is kínálja a táborait. A 8-14 év közötti diákok a Honismereti táborban (július 14-18.) felfedezik a Körös élővilágát és a folyó rejtett titkait, a természetfotózás rejtelmeit. Ugyanekkor  a 10-14 éves gyerekeket Tót Péter László grafikusművész Alkotótáborral várja. A július 28-augusztus 1. közötti Amatőr Fotós Táborba 15 éves kortól jelentkezhetnek, a szakmai oktatók Apáti-Nagy Lajos és Gazsó János, a Békési Fotós Klub vezetői lesznek. A dánfoki táborok sorát a Békés Megyei Néptánc Tábor zárja, amit a 7-13 éves gyerekeknek tart Mahovics Tamás, a Népművészet Ifjú Mestere és felesége, a szintén néptáncpedagógus Mahovicsné Ladányi Anita. 

A szarvasi Arborétumban tartott Nyári Művészeti Tábor idei téma a Weöres-versek: a költészet és a festészet kapcsolata. A művészpalántákat július 14-től 18-ig várja Rómer Ilona festőművész. 

Értékőrzés

A szegedi Napsugaras Tájház július 7-11. és július 28- augusztus 1. közötti Kézműves Táborában a 6-14 évesek elsajátíthatják többek között a nemezelés, szövés, batikolás, gyöngyfűzés és szövés, bőrözés, gyékényszövés, kékfestés, szappankészítés alapjait. Szintén itt fedezhetik fel a népmesék világát a június 30- július 4. vagy a július 21-25. közötti Népmese Táborában. 

A július 4-9-i Dél-Alföldi Népzenei Táborban az ópusztaszeri Skanzen épületei között, zenészek segítségével oktatják a régió népzenéjét, népdalait. 

Népzenei tábor_Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark_resize.jpg

A vésztői Nemzetközi Népművészeti Tábor (július 6-13.) témái a hangszerkészítés, agyagozás, kosárfonás, fafaragás, szövés, bőrözés, virágkötészet, nemezelés, népi hímzés, gyöngyfűzés-gyöngyszövés, kalácssütés.

Játékos természetismeret

A szegedi Füvészkert minden zegét-zugát bejárják és megismerik azok a 7-12 éves gyerekek, akik részt vesznek a Füvészkertész napközis táborban (augusztus 4-8.). Az egy hét alatt kipróbálhatják milyen is kertészkedni, komposztálni, megfigyelhetik az üvegházak különleges, egzotikus növényeit. 

A Kecskemét-Hetényegyházán található Vackor Vár Erdei Iskola legnépszerűbb táborai az ősmagyarság szokásait felelevenítő Nomád (augusztus 4-8.), az ügyességi gyakorlatokkal tűzdelt Íjász (június 16-20.) valamint az éjjel-nappal erdőjáró programokat magában foglaló Túlélő (július 14-18., augusztus 11-15.) táborok. A „Szín-Ész” drámajátszó táborban (július 28-augusztus 1.) bárki az erdő sztárja lehet, amikor a Vackor színtársulat színre lép! 

Földnap 026_resize.jpg

A Réhelyi Látogatóközpont a természetvédelmi táborában (július 7-12.) a szakemberek irányításával zajló programok között madárgyűrűzés, vízvizsgálat, hajnali madár les, ragadozó madár bemutató, kézműves foglalkozások, gyógynövényes ismeretek bővítése, kerékpáros kirándulás szerepel.

A gemenci Nyomkereső vadásztáborban hivatásos vadászok, erdészek és túravezetők közreműködésével hajnali vadles, nyomkeresés és -határozás, vadszámlálás, íjászat, éjszakai túra, trófea bemutató, kirándulások, horgászat és sok más várja a 8-14 éves kezdő nyomkeresőket június 29 – július 5., a 10-16 éves haladókat pedig július 13-19. között. 

DSCF5412.JPG

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonadelalfoldon.blog.hu/api/trackback/id/tr846184235

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása