Tavaszváró Gemenc

2014. március 20. 10:20 - HriczElvira

A Gemenci Erdei Vasút vadregényes zakatolása és 9 kilométeres gyalogtúra várja mindazokat, akik 2014. március 22-én, szombaton családi kirándulás keretében kívánnak megismerkedni a Gemenci erdő kikeletet váró különleges világával.

A Gemenc Zrt. „Tavaszváró Gemenc” elnevezésű ökoturisztikai rendezvényén a kirándulók az erdei kisvasút segítségével jutnak el a Bárkarakodó rétig, ahol szakvezető kíséretében indulnak gyalogosan túrázni. Megtekintik az ébredő erdő holtágait, tavaszi rétjeit, majd Lassiba érkeznek, ahol pogácsa és forró tea várja a megfáradt turistákat. Ezután közösen megtekintik a gemenci pákászok eszközeit bemutató Halászati Kiállítást is.

A túravezetők azt javasolják, hogy a kirándulók, lehetőség szerint, hozzanak magukkal meleg, vízálló túraruházatot, gumicsizmát, vagy vízálló túrabakancsot és esőkabátot. Javasolt felszerelés a fényképezőgép és a távcső. A kiránduláson csak előzetes bejelentkezést követően lehet részt venni. A gyalogtúra alkalmával 9 km-t tesznek meg a kirándulók.

A program:

Tavaszi gyalogtúra és erdei vasutazás a Gemenci ártér legszebb tájain.

8:30 Pénztárnyitás.
9:00 Indulás az erdei vasúttal Pörbölyről a Bárkarakodó rétig. Gyalogtúra az ébredő erdőben holtágak, rétek 
érintésével. Táv: kb. 9 km.
12:20 Érkezés Lassiba, pogácsa és forró tea a pihenőhelyen.
12:56 Erdei vasút indulása.
13:18 Érkezés Pörbölyre.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonadelalfoldon.blog.hu/api/trackback/id/tr795870789

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása