Hungarikum falu

2014. március 13. 16:31 - HriczElvira

2014. március 15-16-án, egy helyen, az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban mutatkoznak be a csak Magyarországra jellemző, egyedi, hagyományos nemzeti értékeink, a hungarikumok. A kétnapos Hungarikum faluban külön hangsúlyt kapnak a Dél-Alföldön fellelhető nemzeti értékek és a határon túli területek kulturális örökségei is.

A két nap során többek között kispályás focibajnokság, terelőkutya-bemutató, operett műsor, a Kassai-féle lovasíjász módszer bemutatója, hagyományőrző programok várják a közönséget.

Hungarikum falu logó.jpg

Mind a két nap egész napos programok 10 órától:

Vásári forgatag hungarikumokkal: Bánfi szikvíz, Délmagyarországi Alkotók Népművészeti Egyesülete, Násztor Papírmanufaktúra, Árpád Pálinka, Csabai kolbász, Viharsarki Lekvárium, Gyulai kolbász, Családi Pincészetek Borai, Hencz homoktövis készítmények, Gyulai Pálinka Manufaktúra részvételével – Skanzen

Kézműves foglalkozások:

1848-as zászlók készítése, Szendrey Júlia gyöngykokárdájának elkészítése, zsinórok készítése fonókoronggal, kard és lovacska készítése kartonból, kokárda készítése hajtogatással, bőrözés, bürökduda készítés, gyöngyfűzés, rongybaba készítése, gyékényjátékok, tavaszi virágok hajtogatással, ördöglakatok, furfangos fejtörők, babaház – Bála színház és Rotunda

Belépőjegyek:

Március 15. Nemzeti ünnepünkön, szombaton egységesen 400 forint lesz a belépő, amely egy kuponként is szolgál. A 400 forintot az Emlékpark területén, a Szeri Falatozóban valamint a Feszty Galéria Kávézóban levásárolhatják a vendégek.

Március 16. A nyári nyitva tartásnak megfelelő belépőjegy árak érvényesek.

Forrás: Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonadelalfoldon.blog.hu/api/trackback/id/tr185858867

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása