Besenyei Péter és a sárkányok harca

2013. július 16. 11:36 - HriczElvira

2013. júliusban - Magyarországon először - Szegeden rendeznek IDBF Sárkányhajó Világbajnokságot. Egy teljes hétig amatőr és profi sárkányhajós csapatok dobjaitól lesz hangos Szeged belvárosa és a maty-éri Olimpiai Központ.
Ez a keleti sportág igazi kuriózum hazánkban. A sárkányfejjel díszített hajók és a dobos ritmusára óramű pontossággal evező versenyzők egyedi látványt nyújtanak.

A nemzetközi mezőny versenyzői július 21-én a Szegedi Nemzetközi Sárkányhajó Kupán, a világbajnokság előfutamán mérik össze először tudásukat a Huszár Mátyás rakparton, a Tiszán. A kupán a magyar csapatok számára nagy a tét, mivel az első három helyezést elérő legénységek kivívják a lehetőséget, hogy a világbajnokságon megküzdjenek a budapesti, szombathelyi és fadd-dombori selejtezők továbbjutóival.

A 11. IDBF Nemzetek Közötti Sárkányhajó Világbajnokság, vagyis a „Sárkányok hete” valódi különlegesség lesz; július 23. és 28. között öt kontinensről, mintegy 40 országból több mint 3 000 résztvevő érkezik majd Szegedre.

VB és kísérő programjai minden korosztály számára sportos, látványos és tartalmas szórakozást ígérnek. A világbajnokság 23-i nyitónapján Besenyei Péter műrepülő pilóta bemutatójával, majd nagyszabású utcabállal indul a Sárkányok hete. A megnyitó után két helyszínen is megcsodálhatjuk az egzotikus sárkányokat: 24-én az élő Tiszán fog a nemzetközi mezőny megmérkőzni, míg a világbajnokság többi napján a Maty-éren zajlik majd a verseny. A sárkányok hete egyedi hangulatával és különleges látványvilágával valódi színfoltja lesz az idei évnek.

Szurkoljunk Szegeden együtt a magyar csapatokért! Mi biztosan ott leszünk - keressétek a Magyar Turizmus Zrt. infósátrát!

C'mon let's dragon!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonadelalfoldon.blog.hu/api/trackback/id/tr595406963

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása