XXXIII. Orbán-napi Borünnep

2013. május 23. 11:55 - HriczElvira

Ismét nagyszabású programkoktéllal ünnepli Hajós a 33. Orbán-napi Borünnepet a pincefaluban május 24. és 26. között.

Hajós.jpg

A péntek szakmai programokat kínál. A borfesztivál hagyományaihoz tartozik már, hogy „nulladik napi” rendezvényként szakmai napot tartanak. Idén mezőgazdasági kiállítással egészítik ki a „Hajós-Pincefalu fejlődési lehetőségei mezőgazdasági, borturisztikai szempontból” címmel rendezett konferenciát.

Szombaton és vasárnap a szokásos népünnepély várja az érdeklődőket. A hagyományos programszerkezetben idén is helyet kap sok hagyományőrző produkció és bemutató, a vásárban fölsorakoznak a térség értékei. Mint minden évben, idén is hangsúlyos helyet kap a kínálatban a népzene és a néptánc. A folklór műsor egyik fénypontjának ígérkezik a Csík Zenekar koncertje, amelyet vasárnap tartanak. Igazi nagy durranásnak ígérkezik azonban a Pannonia Allstars Ska Orchestra, vagyis a PASO szombati koncertje is, melyre finom borokkal alapozhat a közönség. A borutca résztvevőinek munkáját ebben az évben a Vintegro Pinceszövetség koordinálja.
A felnőttes programok mellett azonban ismét helyet kaptak az interaktív gyerekprogramok is. Lesz mesterségek háza, kópék versenye, mosolykert és népi játszótér is. Így a kicsik sem unatkoznak majd, amíg a kultúra oltárán áldoznak szüleik, ugyanis pénteken 17 órától Kiss Ernő festőművész munkáiból nyílik kiállítás Tisztelet Bulgáriának címmel.

A részletes program elérhető a www.orbannaphajos.hu oldalon és a rendezvény Facebook oldalán is.

Ide kattintva a 33. Orbán-napi Borünnep teljes programja letölthető.

Forrás: kalocsa.hu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonadelalfoldon.blog.hu/api/trackback/id/tr955314296

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása