Óraátállítás wellness-szel

2012. október 24. 14:48 - HriczElvira

óraátállítás.jpgIgaz, hogy extrarövid lesz ez a hétvége, de talán mégis kialhatjuk magunkat. Vasárnap hajnalban kell ugyanis az órákat átállítani, mégpedig a téli időszámításnak megfelelően hajnali háromkor kettőre, vagyis most nyerünk egy órát (amit tavasszal elvesztettünk). Amit talán kevesebben tudnak: a nyári időszámítás a spórolás jegyében született és a téli időszámítás a "normális". Az óraátállításoknak köszönhetően éves szinten mintegy 120 gigawattórával (GWh) kevesebb áramot használ fel az ország, ami 30-40 ezer háztartás éves fogyasztásának felel meg. Az egy órával hosszabb természetes világítás előny mindazoknak, akik iskolai, munkahelyi tevékenység után a szabadban szerveznek programot, strandolnak, hétvégi telkükön, családi házuk kertjében dolgoznak.

Mindezen előnyök mellett talán érthető, hogy a nyári időszámítás hasznát senki sem vonja kétségbe, élvezzük, hogy még este kilenckor is kint lehetünk a szabadban. De ezek a téli korai esték! Az oroszok ezt tavaly egy huszárvágással megoldották: náluk nincs többé téli időszámítás, maradtak a nyárinál. Igaz, hogy így "elvesztettek egy órát az életükből", viszont soha többé nem kell az óraátállítgatással bajlódniuk és télen sem kell délután négy órakor a sötétben bóklászniuk.

Amíg azonban ez nálunk meg nem oldódik, mi keressünk fel egy dél-alföldi fürdőt és kényeztessük magunkat egy jó kis masszázzsal vagy szaunázással, hadd erősödjön az immunrendszerünk és simuljon a lelkünk! :-)

Igazi kuriózum a szegedi Napfényfürdő Aquapolis Csendes Wellness részlege. Ide 16 éven aluliak nem mehetnek be, ezzel is biztosítva a nyugodt környezetben történő teljes ellazulást. Az exkluzív környezetben kialakított 25 méteres feszített víztükrű medence, élmény- és pezsgőmedence, finn szauna, infraszauna, gőzkamra, sókamra, aromaszoba, kültéri rönkszauna valamint a wellness masszázsok, fürdők, és testkezelések nemcsak kényeztetnek és pihentetnek, de egyben felfrissülést is nyújtanak. A kényeztető wellness kezelések „csomagban” is igénybe vehetők. Egy-egy napos tartózkodás esetén is kortalan szépséget érhetünk el az "Aphrodité szépség” kezeléssel vagy elfelejthetjük a stresszt a "Herkules kényeztető kezeléssel", felfrissülhetünk az „Apolló ereje” csomaggal, de engedhetünk a kényeztetésnek a =Zeusz ajándékával”. Ha pedig több időre érkezik a vendég, kipróbálhatja a szőlős-boros-csokoládés „Dionüszosz csomagot vagy az egészség megőrzését szolgáló „Apollón hétvégét”. A kisgyermekes anyukáknak szép karácsonyi ajándék lehet a négy napos "Gaia és a Titánok” vagy a „Poszeidon” hétvégi csomag!

A Gyulai Várfürdő Beauty Masszázs Szalonjában negyvenféle masszázs közül válogathatunk! Aromaterápiás frissítő masszázs 30 vagy 60 percben, szépségünket tápláló „beauty” masszázs vagy akár extra masszázsok is kérhetők, az ínyenceknek ajánljuk a négykezes és a páros kezelések élményét! A hideg beálltával bizonyára jól fognak esni a szívmelengető illatos „télies” masszázsok, mint a „Téli varázslat”, a Mentás-rozmaringos légúttisztító, a Csokikrémes vagy a citromos-fahéjas-földimogyorós „Édes hangulat”. Az év végi hajtásban ránk fér egy pihentető Indiai citromfű olajos, Regeneráló almás, Vitaminos frissítő, Revitalizáló, Relax vagy Lélek- és szeretet masszázs. A „négykezes” masszázs alatt a vendéget egyszerre két masszőr masszírozza szinkronban, és lágy, hullámzó mozdulatokkal segítik az ellazulást. A teljes odafigyeléssel és harmóniában együttműködő masszőrök munkáját tovább mélyíti az is, hogy a választott aroma is kifejti jótékony hatását. Ideális stresszoldás és relaxálás mindazoknak, akik különleges masszázsélményre vágynak. A kezelést olyan pároknak ajánljuk, akik a masszázs élményét közösen szeretnék átélni. A „páros” masszázs során a szobában a pár két külön kezelőágyon, de egymás mellett fekszik, és a két masszőr harmóniában, egy időben, szinkronban végzi a kezelést. Így a párok közösen részesülnek a masszázs felejthetetlen élményében és a csodálatos felfrissülésben. A „beauty” masszázsok során a különböző olajok és technikák elősegítik a bőrfeszesítést, a méregtelenítést és a fogyást.

Ráadásul, ha a telet így "vészeljük át", akkor a következő bikiniszezonban sem fog fájni a fejünk!

darmi

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonadelalfoldon.blog.hu/api/trackback/id/tr54866438

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása