Puszta Vagabond

2014. december 15. 15:45 - HriczElvira

Nem olyan rég volt, amikor a karácsonyfa alatt is a könyveket bújtam, mert már a két ünnep közöttre is betettem egy vizsgát, hajtva arra, hogy minél előbb túl legyek az egészen. Egyetemista ismerőseim most sincsenek ezzel másképp, mint ahogy azzal sem, hogy már most elkezdtük mi is tervezgetni a félévzáró bulit, a sikeres vizsgaidőszakot megünneplendő. A honlapunkon összegyűjtöttünk pár ötletet, hogy hol ereszthetitek ki a gőzt vagy lazulhattok.

dsc_6637.JPG

Szeged igazi egyetemvárosként mindig kínál valamit a fiataloknak, de talán még az oda járók sem próbáltak ki mindent. Összeszedtük a legjobb bulikat, amiket mindenképp látogass meg, ha már egyszer ott tanulsz vagy arra jársz (vagy ruccanjatok át ide egy hétvégére). A fürdő is jól kikapcsol, az Aquapolisban pedig őrültködni is lehet a csúszdákon. A várossal való ismerkedéshez pedig jó kiindulás lehet a TOP5 lista: segway- és terepjárós túrákat, paintballt, szabadulós játékokat és városnézéseket gyűjtöttünk össze.

segway_dsc_0360_1_resize.jpg

Kecskemétre bárhonnan könnyen el lehet jutni, innen pedig jól be lehet járni a környéket. Rengeteg tematikát kitalálhattunk volna, hogy mi alapján induljunk neki, de a bortúra volt a legkézenfekvőbb választás. A gasztrovonalat követve pedig - ráadásul télen - a barátokkal közös disznótorozás is jó ötletnek tűnik, főleg kellő mennyiségű pálinkával párosítva, csak hogy teljesen autentikus legyen a dolog. A kecskeméti TOP5-be pedig gokartozás, fürdőzés, bolygóvadászat, a kecskeméti barackpálinka és természetesen a világhírű kiállítóhelyek is belekerültek.

bekesi_palinka_centrum_11.jpg

Gyulára is több ok miatt lehet érdemes ellátogatni, viszont a szilvapálinkát mindenképp meg kell kóstolni. A főzdékben aztán szívesen megmutatják azt is, hogy hogyan készül a jófajta pálinka, hogy valamennyire értsünk is hozzá és ne igyunk meg akármit. A Gyulai Várfürdőről és Gyopárosfürdőről szerintem mindenki hallott, talán annyit mégis érdemes leírni, hogy a Várfürdőben tavaly nyitott az Aquapalota csúszdákkal és mindenféle élményelemmel. A toplistában pedig garantált programokat, a 100 éves (pontosabban 175 éves) Cukrászdát, természetesen a Várat, kolbászgyúrást, Munkácsy-t és mindenekelőtt a gyulai hamburgert ajánljuk mindenki figyelmébe.

Ha nem csak jönni-menni szeretnétek, hanem maradnátok is, többféle kedvezményes ajánlatot tettünk fel a honlapra, amiből válogathattok.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonadelalfoldon.blog.hu/api/trackback/id/tr586984963

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása