Szegedi cukrászda kapta a nívódíjat

2014. június 04. 11:21 - HriczElvira

Egy mézes-diós hecsedlifagylalt érdemelte ki az Év fagylaltja 2014 címet Soltvadkerten, ahol 2014. június 2-án több mint ötven fagylalt közül választotta ki a győztest a zsűri.

A zsűri tagjai a megmérettetésre benevezett kreációkat bírálják az Év fagylaltja versenynek otthont adó Szent Korona Cukrászdában Soltvadkerten 2014. június 2-án. MTI Fotó: Bugány János

A győztes fagylaltkülönlegességet a budapesti Frer Cukrászda társtulajdonosa, Erdélyi Balázs alkotta. A hagyományokat és az újító szellemet harmonikusan ötvöző mézes-diós hecsedlifagylalt a kézműves, szabadon választott kategóriában nemcsak a szakmai zsűri, hanem a közönség szerint is kiérdemelte a legjobbnak járó elismerést és ezzel a nagydíjat.

Az első alkalommal odaítélt Kézműves Fagylalt Nívódíjat a szegedi A Cappella Cukrászda és Kávéház kapta. Az elismerést ettől az évtől az a cukrászda kaphatja meg, amely mindkét nevezett fagylaltjával bejut a döntőbe és ott a legtöbb pontszámot éri el.

A nívódíjas A Capella Cukrászda és Kávéház

Az idei 56 fagylalt 28 cukrász munkáját és kreativitását dicséri. A közönséget és a szakmát egyaránt képviselő zsűri a gasztronómiai élmény és a látvány összhangja alapján hozta meg döntését.

Az indulók kötelező feladata túrófagylalt készítése volt gyümölcsrétegekkel. A szabadon választott alkotásoknál annyi volt a megkötés, hogy lehetőleg természetes alapanyagokból készüljenek. A trendekről Pataki János elmondta: minden eddiginél több volt a tavalyi győztes vörösboros málnához hasonló, összetett ízvilágú fagylalt.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonadelalfoldon.blog.hu/api/trackback/id/tr806269878

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása