53. Europa Rally Nemzetközi Kempingtalálkozó

2014. május 30. 18:07 - HriczElvira

eurally201451.png

54 évvel ezelőtt határozták el a nemzetközi kempingezők Európában, hogy minden Pünkösdkor összejönnek különböző országokban, hogy összetartozásukat kifejezve együtt örvendjenek, és ünnepeljenek. Ilyenkor már napokkal előbb elindulnak a résztvevők autóikkal, karavánjaikat vontatva, illetve lakóautóikkal az adott, (évekkel előbb kiválasztott) helyszín felé. Vannak olyanok, akik ahogy kitavaszodik, útnak indulnak és az útjukba eső számukra érdekes helyeken hosszabb-rövidebb időt eltöltve érkeznek a találkozó helyszínére. Ez idáig 13 ország rendezett ilyen találkozót. Legtöbbször, 13 alkalommal Németországban, 12 alkalommal Hollandiában 11 alkalommal Franciaországban került erre sor.

Az idén a magyarországi Kiskunmajsa ad otthon e jelentős kempingtalálkozónak. Utoljára itthon 2003-ban Mezőkövesden láthattuk vendégül Európa kempingezőit. Ekkor 418 család jelent meg a rendezvényen és látogatott Magyarországra Európa 18 országából, a Zsóry-fürdő melletti kempingbe. 2012-ben a Magyar Kemping Egyesületek Országos Szövetsége (MAKEOS) - a magyar kempingezők óhajára - nyerte el a rendezés jogát. Szövetségünk az olaszországi Velence melletti Cavallino kempingjében vehette át a stafétát, ahol nagy tetszést arattak a Majsai néptáncos fiatalok.

Caravan.jpg

A környéket bemutató számos vezetett, buszos, kerékpáros és gyalogos túrát, kirándulást ajánlunk az ide érkezőknek. Minden nap színvonalas kultúrprogram várja a visszatérőket. A kemping területén bemutatjuk a hazai folklórt, gasztronómiát, fürdő kultúrát. A résztvevők élvezhetik a Jonahtermál fürdő gyógy- és wellness-szolgáltatásokat, valamint élményfürdőzésben lehet részük. A különböző kirándulások elviszik a résztvevőket hazánk történelmét, kultúráját bemutató helyszínekre: Bajára, Budapestre, Bugacra, Kalocsára, Kecskemétre, Kiskunhalasra, Ópusztaszerre, Szegedre. A szűkebb környezetet a Kiskunsági Nemzeti Park természetvédelmi őreinek szakszerű irányításával ismerhetik meg az ide látogatók.

Jonathermal.jpg

A rendezvény fővédnöke a Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgatója Denéné Tóth Marianna.

Forrás: Magyar Kemping Egyesületek Országos Szövetsége (MAKEOS)

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonadelalfoldon.blog.hu/api/trackback/id/tr336238742

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása