Magyar részvételű animációs film nyert César-díjat

2014. március 05. 12:49 - HriczElvira

Tíz hónapig Kecskeméten készült a Loulou titka című egész estés rajzfilm. A 39. César-díj-átadón a legjobb animációs filmnek járó elismerést kapta.

loulou-incroyable-secret-affiche_uj_fekvo_lead.jpg

Az Éric Omond és Grégoire Solotareff rendezte alkotást a Prima Linea Productions párizsi stúdió gyártotta, amely a kecskeméti rajzfilmstúdiót kérte fel 27 percnyi tervezés, karakteranimáció és kifestés elkészítésére. A filmben Kecskeméten 48 fő dolgozott 10 hónapon keresztül. A francia stúdió elégedettségét jelzi, hogy a Loulou titka befejezése után most egy újabb – egy Oscar-díjas rendező irányításával – készülő egész estés rajzjátékfilm gyártásában is a kecskemétiek közreműködését kérték.

loulou-incroyable-secret05.jpg

A film háromnegyed része, mintegy 65 perc Kecskeméten fog elkészülni. Mindkét produkció szakmai irányítását Nagy Lajos Balázs Béla-díjas rendező végzi, a gyártásvezető pedig Vécsy Veronika.

A Loulou titka egy farkas és egy nyúl barátságáról szól, akik a nyulak országában élnek békésen. De Loulou, aki végig árvának hitte magát, egy nap különös asszonytól (az erdő szelleme) megtudja, hogy az anyja él. A két barát felkerekedik, és elindul Wolfenbergbe, a farkasok országába, hogy megkeressék Loulou anyját. A „Húsfesztivál” kellős közepébe érkeznek, ahol évente a legnagyobb húsevő állatok gyűlnek össze. A Loulou titka egy aesopusi mese mai változata, amely Gregoire Solotareff Loulou és Tom című gyermekkönyvsorozatán alapul. 

loulou-incroyable-secret07.jpg

A Kecskemétfilm az elmúlt években a spanyol Chico és Rita, és az ír A Kells titka című egész estés rajzjátékfilmek elkészítésében is közreműködött. Mindkét Kecskeméten készült filmet utóbb Oscar-díjra jelölték.

A magyar animáció elismerése és népszerűsége külföldön tovább folytatódik. Az augusztus 21-től 25-ig tartó 15. Hirosimai Animációs Filmfesztiválon a magyar animáció lesz a díszvendég, ahol a kezdetektől mutatnak be számos magyar filmet.

Forrás: mno.hu

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonadelalfoldon.blog.hu/api/trackback/id/tr285844374

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Maria Pap 2014.03.05. 15:21:41

Mindig is "hírös" volt a kecskeméti rajzfilmgyártás. Emlékezzetek csak a Vuk-ra!
süti beállítások módosítása