Szeged, a fürdőváros

2014. február 26. 10:07 - HriczElvira

A Napfényfürdő Aquapolis egy négyévszakos víziváros, amely a gyógyulás, regenerálódás, szórakozás lehetőségét kínálja minden korosztály számára. 13 csúszda - köztük Európa leghosszabb egész éves üzemelésű testcsúszdája (272 m) és egy 223 m-es zárt kamikaze szakasszal kombinált óriáscsúszda – sodrófolyosók, zuhatagok, pezsgőágyak és egyéb élményelemek állnak a kalandot és szórakozást kereső fürdővendégek rendelkezésére.

_DSC7425_6_fused_resize.jpg

A belső medencetérhez kiúszóval kapcsolódik a külső wellness-medence. A Baba-Mama Világ altatási, pihenési, etetési lehetőséget biztosít az élményfürdőn belül. 4 szintes labirintusos játszóház és külön játéksarok, a nyári szünetben kreatív foglalkozások várják az érdeklődő gyerekeket. A strandfürdő területén tanmedence, úszómedence, csúszdás élménymedence és gyermekpancsolók találhatók. A gyógyászati egységen belül 14 kétágyas szobával, külön fürdőszobával rendelkező nappali kórház épült. A fürdőkomplexum egyedi kialakítású csendes wellness-részlege 16 éven felüli vendégek zavartalan, nyugodt környezetben történő pihenését szolgálja.

_DSC7310_1_2Adjust_resize.jpg

_DSC7328_29_30Adjust_resize.jpg

Az eredetileg városi közfürdőként működő Anna fürdő 1896-ban nyílt meg. Steinhardt Antal és Lang Adolf műve, akik eklektikus, a török fürdőkre emlékeztető megjelenésével tervezték meg.

_DSC7213_4_5Adjust_resize.jpg

_DSC7154_5_6Adjust_resize.jpg

A műemlék épületben a fürdővendégek gyógyászati, wellness szolgáltatásokat vehetnek igénybe, éjszakai fürdőzési lehetőség is van minden hétköznapon 21-24 óra között. A fürdőépület mellett épült modern, háromszintes gyógyászai központ a mai igényeknek megfelelő fizioterápiás ellátást nyújt.

_DSC7266_7_8Adjust_resize.jpg

Sziksósfür, vagy ahogyan a helyiek hívják, a „Sziki” Szegedtől 12 km-re található. A fenyvesek és akácosok között található fürdő különlegessége a homokos plázzsal és napozóstéggel rendelkező, 25-28 fokos vízhőmérsékletű fürdőtó, melynek szikes-homokos altalaja gyógyhatású, reumás panaszokra ajánlják. Emellett a strand területén több gyermekmedence, két csúszda, 12 szakaszos minigolfpálya és a strand közvetlen szomszédságában horgásztó található. A strandon belül számos pihenő-, napozópad, játszóterek, lábtenisz-, turul-, foci- és röplabdapálya áll a vendégek rendelkezésére.

sziksósfürdő.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonadelalfoldon.blog.hu/api/trackback/id/tr475812341

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása