Ünnepeljünk, ajándékot mi adunk!

2013. szeptember 13. 12:11 - HriczElvira

Mi, vagyis a szakma és mi, személy szerint is nagyon készülünk a szeptember 27-i Turizmus Világnapjára (TVN). A Magyar Turizmus Zrt. Dél-alföldi Regionális Marketing Igazgatósága (MT Zrt. DARMI) - vagyis mi az orosházi programokhoz csatlakozunk kiadványterjesztéssel, valamint apró figyelmességekkel kedveskedünk az odalátogató gyerekeknek.

A TVN idei kiemelt témája a víz és a turizmus kapcsolata. Éppen ezért a szeptember 27-én megrendezésre kerülő orosházi programoknak két kiemelt helyszíne lesz: az országszerte egyedülálló Kútmúzeum és a Tourinform - Városmarketing Iroda.

A Kútmúzeumban 10.00 és 17.00 óra között szakvezető várja a város lakosságát, valamint a turistákat. Az ország egyetlen kútmúzeumát egy 1930-ban épült, használaton kívüli víztoronyban és kertjében rendezték be. Állandó kiállítása a víznyerés és -felhasználás történetét szemlélteti. Az „Ásott kúttól a víztoronyig” című kiállításon gémeskutak, kerekes kutak, szivattyús kutak, artézi kutak, víztornyok fényképei, dokumentumai láthatók, a tablók között pedig témában odaillő kisebb tárgyakat helyeztek el. Bemutatják az ásottkutak tartozékait (kútkapa, kúttéglák, faveder, csobolyó, korsók, kanták stb.) és a fúrott kutak felszerelését is (pl. kézi-, gépi meghajtású szivattyúk), sőt, egy szép öntöttvas, szivattyús kút is áll a toronyban, az udvaron pedig szabadtéri fémkút-bemutató látható. A Kútmúzeum már kétszer is elnyerte „Az év múzeuma” elismerést.

A Jövő Építők TDM Városmarketing Irodában kézműves foglalkozásokkal várják a gyerekeket.

A DARMI - vagyis mi jó időben a Kútmúzeumban, esőnap esetén pedig a Tourinform – Városmarketing Irodában várjuk az érdeklődőket!

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonadelalfoldon.blog.hu/api/trackback/id/tr595510603

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása