VII. Nyílzápor és Íjásztalálkozó Ópusztaszeren

2013. június 26. 14:27 - HriczElvira

Hétvégén rendezik meg Ópusztaszeren a hazai hagyományőrző íjászat legnagyobb seregszemléjét az elmaradhatatlan nyílzáporral!


Ha már tegnap a nomád életmódban merültünk el, ma is hadd folytassam ezen a vonalon a gondolatmenetet!

Idén hetedik alkalommal rendezik meg a VII. Nyílzápor és Íjásztalálkozót az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban. A program során 2013. június 29-én, megelevenedik a 907-es pozsonyi csata, több száz hadi hagyományőrző harcossal, valamint délután 4 órakor közel 2. 000 íjász lövi ki egyszerre nyilait az Emlékparkban! 

Az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban acsaládoknak szóló program délelőtt 9 órakor íjász regisztrációval kezdődik. A hadi bemutatók és kiállítások mellett, bábelőadás, gólyalábas vásári komédia, középkori duda és dobmuzsika, szeri praktika – gyógyító növények kiállítás, solymászat, kemencében sütés és nomád ételek kóstolója lesz. Több száz hadi hagyományőrző harcos a 907-es pozsonyi csata emléke előtt tisztelegve, szabadtéri hadijáték keretében idézi meg a kárpát medencei, első magyar honvédő háborút. Délután 4 órakor a Világ legnagyobb együttlövése kerül megrendezésre, amikor ünnepi aktusként közel 2. 000 harcos lövi ki egyszerre nyilait. Az egész napos rendezvény szertűzzel és moldvai zenével záródik, este 6 órakor. Mindenkit várnak a szervezők, akik az íjászat, a nomád harci kultúra és életmód szerelmesei, valamint azokat is, akik egy igazi, hétvégi kikapcsolódásra vágynak.

Ha pedig még ennyi sem volt elég a nomád életmódból, elárulom, hogy Ópusztaszeren is működik egy jurtaszállás, mégpedig az őseink lovait és lovaglási szokásait őrző és bemutató akhal teke ménesnél! 

darmi

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonadelalfoldon.blog.hu/api/trackback/id/tr365377638

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása