Egyéjszakás kaland a múzeumban

2013. június 21. 13:56 - HriczElvira

Nem mindennapi érzés, amikor az éjszaka leple alatt ismerkedhetünk a kultúrával! Titkok, kalandok, élmények, borzongás és vidámság, több helyen a Szent Iván éji programokkal egybekötött mulatság várja az idén a látogatókat a Múzeumok éjszakája!

muzeumok_ejszakaja_2013.jpg

A Dél-Alföldről Baja, Békéscsaba, Hódmezővásárhely, Kalocsa, Kecskemét, Szeged és Vésztő-Mágor csatlakozott a kezdeményezéshez.

A hét város rendkívül izgalmas programokkal készül. Kecskeméten, ahol 19-e óta zajlik a 11. Kecskeméti Animációs Filmfesztivál, a többi városhoz képest is kiemelkedő számú helyszínnel vesz részt az eseményen. Ha kedvet kaptál, hogy képregényed életre keljen, segítenek, hogy megmozduljanak főhőseid. Nem tudod, mi a Zoetrope vagy a Steampunk? Gyere el, és kipróbálhatod magad is! persze ne hagyd ki a vetítéseket sem, a Sárga tengeralattjárót vagy a klasszikus Macskafogó sem!

Felsorolni is sok lenne, mi minden lesz még ezen az éjszakán! Nem is vállalkozom rá, csak néhányat említek: gyertyafényes tárlatvezetés, kifejezetten gyerekeknek, családoknak szóló programok, bábjáték, színielőadás, filmvetítések, az éj leghosszabb éjszakájához kötődő pogány hitvilág felidézése, de a cserkészektől megismerhetjük a cipőfűzőkötés elméletét és gyakorlatát, építhetünk lepkeketrecet papírporcelánból vagy középkori lakomát ülhetünk. A szögedi boszorkányper után boszorkányégetésre kerül sor!

A programfüzetből mindenki kedvére válogathat, mindenesetre egyet bizton ajánlhatunk: senki ne maradjon otthon!

darmi

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonadelalfoldon.blog.hu/api/trackback/id/tr525372129

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása