Jurta tábor Lajosmizsén

2012. november 06. 13:06 - HriczElvira

Végy egy romos tanyát az Alföldön, adj hozzá egy jó ötletet és pályázz sikeresen! Ez lehetett a receptje a most készülő lajosmizsei jurta tábornak, amely a Dél-alföldi Operatív Program keretében az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával valósul meg jövő nyárra (DAOP-2.1.1/K-11-2012-0012). A tervek szerint 2013. június 1-jén már akár ki is próbálhatjuk a nem mindennapi szállást, amelyek hat turáni nemzetségbe tartozó népcsoport (Turk, Hun, Magyar, Mongol, Kun, Tatár) saját hagyományai szerint alakították ki, és berendezésükkel az egyes jurtához kapcsolódó népcsoportok hagyományos viseleteit, használati eszközeit, életmódját mutatják be. Az érdeklődők az adott nép eszközeit, és életmódját interaktív, akár több napos program keretében próbálhatják ki. Igazi kuriózum lesz, hiszen a magyarság eredetéhez kapcsolódó Turáni nemzetségi hagyományokat bemutató népenkénti hagyományos stílusjegyeket is bemutató jurta tábor nincs több az országban.

A kiszolgáló, foglalkoztató épületekben a vendégek számára folyamatosan kínálnak majd gasztronómiai és kézműves programokat, neves, a hagyományőrzés területén jártas szakemberek segítségével és közreműködésével.

Építtető/kedvezményezett: Top Euro Profit Kft.

darmi

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonadelalfoldon.blog.hu/api/trackback/id/tr544893484

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása