Paprikázunk Ópusztaszeren

2012. október 11. 10:48 - HriczElvira

Az egykori paprikatermesztők, paprikakofák világa elevenítik meg a Paprikanapon. Aki október 13-án (szombaton) az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark skanzenjébe érkezik, a helyben termett 200 kiló fűszerpaprikát fűzheti, törheti, őrölheti! Az Olvasókör udvarán beindul a paprika törésére szolgáló külü (lábbal hajtott mozsár), és a hasítás csínját-bínját is elsajátíthatják a látogatók. A régi idők módszerei, paprikás hagyományaink mellett a modern feldolgozás technológiáját és eszközeit is megismerhetik a vendégek. A gyermekeket kézműves foglalkozásokkal, paprikakereső játékokkal, a családokat finom paprikás ételek kóstolójával és paprikapiaccal is várják.

Paprikanap- Ópusztaszer_resize.jpgProgramok 12.00 órától:
- A feldolgozás hagyományos módszerei (paprikafűzés, hasítás, külüzés)
- "A szegedi paprika..." – termesztés, feldolgozás ma
- Kézműves játszóház gyerekeknek: paprika kereső, paprikás sóliszt gyurma, paprikatotó
- Paprikás ételek készítése és kóstolója: paprikáskrumpli, kelt kalács sós paprikával, menta tea
- Paprikapiac: édesnemes és csípős paprika árusítása
- Alföldi muzsika

Az Ópusztaszeri Emlékpark szomszédságában található Szeri Csárda különleges paprikás ételspecialitásokkal várja vendégeit!

Jó szórakozást, jó étvágyat!

darmi

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonadelalfoldon.blog.hu/api/trackback/id/tr54832456

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása