Ma van az Állatok Világnapja

2012. október 04. 14:32 - HriczElvira

állatsimogató-300x167.jpg

Minden évben október 4-én, Assisi Szent Ferenc - az állatok védőszentje - halálának évfordulóján ünnepeljük az Állatok Világnapját (könnyű megjegyezni, hiszen ma Ferenc-nap is van - boldog névnapot!). A hétvégén több helyen is szórakoztató programokkal várnak minket eme jeles alkalomból!

A Szegedi Vadasparkban október 7-én (vasárnap) családi napot tartanak az otthoni felelős állattartás jegyében - ugye milyen fontos?! Hasznos és ötletes tanácsokat adnak a kutya, macska, házinyúl, papagáj, gyík-, teknős-, kígyó- és rágcsálótartáshoz, miközben a testközeli élmények, az állatok simogatása sem marad el. A feladatok között lesz többek között teknősebéd készítése, állatjelölő chip leolvasása, ugróiskola, állatok és táplálékaik, illetve a tartásukhoz szükséges eszközök párosítása. A kisebbeknek és nagyobbaknak a faműves játszóházban is lehet ügyeskedni, vagy a Játékdzsungel kreatív és mozgásos játékait kipróbálni. A Zoo Típusú Találkozások program keretében a nap során 9.30-tól 15.45-ig öt alkalommal láthatók majd, érdekes kommentárok kíséretében látványos állatetetések, a pingvintől a szurikátán át a makákókig. Közben 13 órától a Terrárium-házban kígyó, teknős, béka, ezerlábú simogatásra is benevezhetnek a bátrabb állatbarátok.

Az Állatok Világnapja alkalmából október 6-án (szombaton) Pusztaottlakán a Likefest Parkban extra programokat tartanak! Érdemes időben érkezni, le ne maradjatok valamiről!
10:00 – 11:00 Vadaspark látogatás vezetővel
12:00 - 12:15 A szurikáták - látványetetéssel egybekötött - előadás az Állatsimogatóban
14:00 - 14:15 Az aguti – ismeretterjesztő előadás az Állatsimogatóban
15:00 – 15:15 Fehérpamacsos selyemmajom – látványetetéssel egybekötött előadás az Állatsimogatóban
16:00 – 17:00 Vadaspark látogatás vezetéssel, gyülekezés az Állatsimogató bejáratánál
Egész napos program: 
Állatsimogatás a fedett állatsimogatóban: nyuszi, kiskecske, kisbirka valamint póni lovaglás, lovas kocsikázás.

A Kecskeméti Vadaskertben az ország legkisebb területű állatkertjében is (természetesen) megtartják az Állatok Világnapját október 7-én (vasárnap), vetélkedővel, látványetetéssel, póniló simogatással:
11:00 - 12:00 Családi vetélkedő nyereményekkel a nagy röpdénél.
12:00 - 13:00 Növényevők látványetetése.

13:00 - 14:00 Póniló simogatás.

Tudtatok választani? Mi legszívesebben mindenhová elmennénk...

darmi

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonadelalfoldon.blog.hu/api/trackback/id/tr724819879

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása