Határtalan lovastúrák

2014. szeptember 16. 14:45 - HriczElvira

Határon átnyúló együttműködés keretében alakították ki azokat lovastúrákat, amelyek a Dél-Alföld és Vajdaság területét járják be különböző tematikák mentén. A 8 tematikus lovas túra útvonal közül 2 a határon is átnyúlik.

_DSC7964.jpgMéneshajtás, Fotó: Magyar Turizmus Zrt.

Bács-Kiskun megyei túrák

Puszta túra

133 km

Bács-Kiskun: Bugac – Jakabszállás – Bócsa – Soltvadkert – Kiskunmajsa – Kiskunfélegyháza

A Homokság a térség legnagyobb homokvidéke. A Homokhátság szívébe vezető út számos természeti és történelmi kincset rejt magában.

Kunpuszta túra

149 km

Bács-Kiskun: Fülöpszállás – Izsák – Ágasegyháza - Fülöpháza – Kerekegyháza – Kecskemét-Hetényegyháza – Felsőlajos – Kunbaracs – Kunadacs – Kunszentmiklós – Szabadszállás

A túra a Kiskunság hajdani és napjainkig megőrzött pusztáit barangolja be. Nevét a Kerekegyháza határában fekvő Kunpuszta területéről kapta.

Borok útja

160 km

Bács-Kiskun:  Kecel – Császártöltés – Hajós – Kisfoktő – Bakodpuszta – Akasztó – Kiskőrös – Soltvadkert – Pirtó – Kiskunhalas

A túraútvonal az Alföld legnagyobb borvidékét: a Kunsági borvidéket és annak tájait öleli fel. A borvidék szlogenje: „A kunsági bor a mindennapok bora”.

041 resize_1.jpgHajós-Pincefalu, fotó: Hricz Elvira

Határon átnyúló túrák

Szentkutak útja

177 km

Bács-Kiskun és Vajdaság: Dunafalva – Baja – Hajós – Császártöltés – Jánoshalma – Tompa – Kelebia – Szabadka – Palics – Ludas – Horgos

A túraútvonal egyik célja, hogy a térségben található szentkutak által megismerhessük a kegyhelyekkel kapcsolatos népi, nemzeti és vallási hagyományokat.

Tisza túra

295 km

Bács-Kiskun - Vajdaság: Tiszakécske – Lakitelek – Tiszaalpár – Csongrád – Ópusztaszer – Balástya – Bordány – Mórahalom – Domaszék – Horgos – Magyarkanizsa – Zenta – Ada- Péterréve – Óbecse – Bácsföldvár– Zsablya– Titel

A túra Magyarország második legbővizűbb folyóját kíséri. Azok a tapasztalt lovasok, akik szeretnek kieresztett kantárszárral, hosszú vágtában nagy távolságokat lelovagolni, ideális lehetőséghez jutnak a Tisza Túrán.

_DSC7998_besser.jpgFotó: Magyar Turizmus Zrt.

Vajdasági túrák

Alföldi betyár túra

85 km

Vajdaság: Orompart– Ada– Hódegyháza– Firigyháza – Adorján– Orompart

Mindazok, akik úgy érzik, hogy közük van az ősi magyar lovas élethez, vagy szeretnék azt megismerni, az Alföldi betyártúrán pár nap alatt megtapasztalhatják ezt az életformát.

Bácskai vadász túra

163 km

Vajdaság: Ludas– Békova– Csantavér– Törökfalu– Péterréve– Óbecse– Szenttamás– Bácsfeketehegy– Kishegyes– Bajsa– Topolya– Csantavér– Békova

A szinte végig a víz partján húzódó útvonal bejárása során bőven nyílik lehetőség az autentikus bácskai madárvilág megismerésére, a civilizáció által még meg nem hódított tájegységek bebarangolására.

Zentai csata emléktúra

138 km

Vajdaság: Titel– Sajkásgyörgye– Temerin– Szenttamás– Óbecse– Ada– Zenta

Időutazásra invitáljuk a hadtörténelem kedvelőit. Minden év szeptember 7. és 11. között megszervezik a Zentai Csata Emléktúrát, mely hűen követi az 1697-es hadmozdulatokat.

_DSC8006_besser.jpgFotó: Magyar Turizmus Zrt.

További tudnivalók:

Letölthető kiadvány

Letölthető térkép

Lovas szolgáltatók

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonadelalfoldon.blog.hu/api/trackback/id/tr996703111

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása