Arccal és névvel vállalják termékeiket a Vitamin Szalonban

2014. március 27. 14:10 - HriczElvira

Egy hely, ahol a mérleg felismeri a zöldséget, a mennyezetről automatikusan érkezik a vízpára és az őstermelő fényképével kínálják a répát.

Egy három éves történet eredményeként nyílhatott meg Európa legszínvonalasabb zöldséges kistermelői boltjainak egyike Szegeden a Tímár utcában. Az árukat a mennyezetről szórják vízpermettel, árufelismerő, okosmérleg méri a termékeket, melyek fölött a termelő nevét, fényképét és a termőhelyet is feltüntették, a gyereksarokban még a kicsik is elbújhatnak játszani, ha sokat kell anyának morfondíroznia a zöldségsor összeállításakor.

„Több mint ötven tagja van jelenleg a Kert-Ész-Klubnak a környező települések őstermelői közül. Ennek a közösségnek a bemutató, árusító helye lett most a Vitamin Szalon, ez a modern, minden igényt kielégítő zöldség-gyümölcs bolt. Próbáltuk ötvözni a sarki zöldséges és a modern áruházláncok zöldséges pultjait. A közvetlen kiszolgálás mellett, az eredeti, termelői névjeggyel ellátott termékeket árusító üzletet próbáltuk olyan berendezési tárgyakkal is felszerelni, ami tényleg szalonná varázsolja a helyiséget. A mennyezetről párásító berendezés fúj vízpermetet a zöldségekre, gyümölcsökre, digitális ártábla van kihelyezve, receptnyomtató, árufelismerő okosmérleg, és úgynevezett „eye-catcher” árukiemelő rendszerben sorakoznak a termékek és van egy gyereksarok is” – nyilatkozta a megnyitón Rácz József, a Kert-Ész-Klub elnöke, aki elmondta azt is, hogy a beruházás egy mikrovállalkozást fejlesztő és egy munkahelyteremtő pályázatból valósult meg.

A Vitamin Szalon megtalálható Szegeden, a Tímár utca 9/b alatt. Nyitva tartása: Hétfő-péntek: 07.00-19.00, Szombat: 7.00-13.00, Vasárnap: 7.00-11.00.

Forrás: szegedma.hu, szegedcafe.hu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonadelalfoldon.blog.hu/api/trackback/id/tr795881265

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása