Gyilkosság az Art Hotel Szegedben

2014. március 17. 13:31 - HriczElvira

Egy hátborzongató bűncselekményt követtek el és csak a vacsora résztvevői segíthetnek megtalálni a tettest.

Az Art Hotel Szeged eddigi legnépszerűbb rendezvényének a „Gyilkosság a Vacsorán" - interaktív vacsoraszínház bizonyult, melynek első előadására napok alatt elfogytak a jegyek, így a nagy sikerre való tekintettel a szálloda már kitűzte a következő időpontot 2014. április 4-re.

A "Gyilkosság a Vacsorán" leginkább egy színházi előadással egybekötött vacsora és szerepjáték keverékéhez hasonlítható. A soron következő előadás címe a sejtelmes Vérkötelékek nevet viseli.  A történet és a szereplők mások lesznek, ám a lényeg változatlan. A Gyilkosság a vacsorán program alatt, a vendégek asztalonként külön nyomozó csapatokat alkotnak, az idővel és egymással versenyeznek a rejtély megoldásában. Az egyes fogások között zajlanak a kihallgatások és a bűntény felgöngyölítése.

Az interaktív előadás a stáb által előkészített és a színészek által megteremtett világban zajlik. A vacsora a színdarab szerves része, a történet valós idejű: a résztvevőknek már a köszöntő ital elfogyasztásakor alkalmuk nyílik az első interakcióra a színészekkel. Az étkezés keretbe foglalja a történetet, a desszert elfogyasztása után érkezik a „feketekávé”: az este során összegyűjtött információk alapján minden csapat megnevezi a tettest, az indítékot, és a gyilkos fegyvert.

A vacsorát heti rendszerességgel és a partnerek igényei szerint alkalmanként szervezik meg kiváló helyszíneken. A négyfogásos menü időről időre frissül az adott étterem gasztronómiai fogásaival. Magyarországon tavaly szeptember elején debütált az első darab, melyet idén februárban követett a második. A Nyugat-Európában már régóta ismerős műfajt egy olasz vállalkozás hozta el Magyarországra franchise-rendszer keretében. Az első magyar darab írója: Vörös Róbert, a Nemzeti Színház dramaturg igazgatója. A színészek között van társulati tag (Új Színház, Szegedi Nemzeti Színház, Győri Nemzeti Színház), szabadúszó és diák is. A kezdeti budapesti sikerek után az interaktív előadások idén márciustól már Győrben illetve Debrecenben is elérhetőek. Az első vidéki premierek után Szeged és Pécs számára hozza el a tavasz ezt a különleges gasztronómiai-művészeti élményt. 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonadelalfoldon.blog.hu/api/trackback/id/tr445853944

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása