Fürdőkatedrális Makón

2014. február 13. 09:21 - HriczElvira

A "fürdőkatedrálisként" aposztrofált makói Hagymatikum fürdő terveit a Kossuth-díjas építész, Makovecz Imre készítette, és megálmodta ezt a kupolával borított, organikus épületegyüttest. A korábbi gyógyfürdő beltéri és kültéri medencékkel egészült ki. Komplex gyógyászati-, családi- és wellness szolgáltatások is várják vendégeiket.

Hagymatikum_DSC_7616_resize.jpg

_DSC7684_5_6Adjust.jpg

A Hagymatikumba látogató betegeket a makói gyógyvíz és a Maros folyóból nyert makói gyógyiszap páratlan kombinációja főként mozgásszervi és gyulladásos betegségek leküzdésében segíti.

_DSC7590_1_2Adjust.jpg

A széleskörű wellness szolgáltatások közt lehetőség nyílik többféle masszázsra, a számtalan szauna közül pedig igazi különlegességet jelenthet a fényözön- és a makói szauna. Előbbi a kabinban változó színek biológiai hatásával egészíti ki a kúrát, míg a makói szauna kabinjában a cédrus burkolat mögötti megvilágítás egy makói hagymával díszített üvegablakon történik és alacsony páratartalom mellett egyesíti a finn szauna és a különleges felöntések hatásait. Ezen kívül választhatunk még az aroma, gyógynövényes, infra és kelo szaunák közül.

Makó_Hagymatikum_emberek2_resize.jpg

A fürdő komplex igényeket is kiszolgál. A wellnesst beauty részleg egészíti ki fodrászattal, pedikűr és kozmetikai szalonnal. Nyáron élménymedence is működik buzgárokkal, gejzírekkel és hullámfürdővel. A családok szórakozásáról és pihenéséről a HagyManó játszóház, csúszdás és tocsogó medence, valamint a baba-mama pihenő gondoskodik. A játszóházban mindenütt kirakók, logikai játékok, izgalmas színek és formák várják a gyerekeket, akik kergetőzhetnek a kalandpályán, vagy készségfejlesztő játékokkal tesztelhetik ügyességüket. A sherwoodi erdő hangulatát idéző gyerekmedencét Robin Hood varázslatos kalandjai ihlették. Hagymamma házias ízeivel várja vendégeit a fürdő étterme, a Nyugi Bárban pedig gyümölcskoktélokkal is lazíthatnak a szaunázók, valamint a játékteremben kártyázó, biliárdozó vendégek.

_DSC7560_1_2Adjust.jpg

Tipp

Az organikus építészet Kossuth-díjas mestere, Makovecz Imre tervei alapján Makón - hazánkban egyedülálló módon - tíz középület és egy köztér valósult meg. Az általa létrehozott terek különös eszmei és esztétikai értéket képviselnek. A másfél órás Makovecz-túra során megtekinthető az új buszpályaudvar, a számtalan rendezvénynek otthont adó Hagymaház, a városi sportcsarnok, a megújult általános iskola. A séta fáradalmait a Hagymatikum fürdőben pihenjük ki, amely a mester utolsó és egyben legnagyobb alkotása.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonadelalfoldon.blog.hu/api/trackback/id/tr565812135

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása