Imádta Mezőberényt a New York Times újságírója

2014. február 07. 12:02 - HriczElvira

Véletlenszerűen választotta Mezőberényt a New York Times utazási rovatának újságírója, aki arra számított, hogy zárkózott magyarokba és unalmas kisvárosba csöppen. Szerencsére pont az ellenkezője történt.

Egy életre megtanulta a szeszfőzde szót a New York Times újságírója Mezőberényben, ahova az utazási rovat szerkesztője szinte véletlenül keveredett. Seth Kugel egy Bukarest–Budapest-vonatról lepattanva csak úgy találomra választotta a 11 ezer fős magyar várost. Kíváncsi volt, mire megy itt turistaként.

Azt nagyon sajnálta, hogy bár meghívták, lecsúszott egy disznóölésről, ugyanakkor eljutott egy szeszfőzdébe, ahol megismerte a magyarok istenét, legalábbis elmagyarázták neki a pálinkakészítés rejtelmeit. Aztán katolikus misén is járt, ahol megismerkedett egy magyar családdal, akik meghívták pálinkázni.

Mezőberény pálinkafőzde Seth Kugel.jpg"Ez a szeszfőzde naponta 300 liter magyar gyümölcspálinkát termel" fotó: Seth Kugel

Nagyon élvezte azt a két napot az amerikai újságíró, amit Mezőberényben töltött, és végre megtörte a rólunk képzelt zárkózottság mítoszát. Arra számított, hogy senki nem beszél angolul, és nem lesznek vele túl barátságosak az emberek, de tévedett. Már a vasútállomáson kedves kis turistatérképbe botlott, tetszett neki a városközpont, és nem hitte el, hogy 3500 forintért kapott szállást. Meglátogatta az Orlai Petrics Kulturális Központ múzeumát, ahol annyira meglepődtek, hogy amerikait látnak itt, hogy elengedték a belépődíjat, és kedvesen körbevezették.

Forrás: nlcafe.hu, nytimes.com

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonadelalfoldon.blog.hu/api/trackback/id/tr595798379

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása