Orosházán is itthon vagy!

2013. szeptember 25. 12:04 - HriczElvira

Egész hétvégére ingyenes programokkal vár Orosháza, ahol megünneplik a Turizmus Világnapját és az MTVA által kezdeményezett Itthon vagy! Magyarország szeretlek akciót, valamint megtudhatjuk azt is, mi az az orosházi tányéros! Orosháza-Gyopárosfürdőn ezen a szombaton és vasárnap a fürdő 20%-os kedvezményt biztosít a teljes árú családi, diák és nyugdíjas jegyárakból valamint a masszázsárakból!

32379_kicsi.jpg

A Turizmus Világnapja (szeptember 27.) az idén a víz jegyében telik, épp ezért az ország egyetlen Kútmúzeumában, vagyis az orosházi Vízügyi Történeti Múzeumban (Tass utca 2.) 10.00-17.00 óráig tárlatvezető mutatja be a nem mindennapi gyűjteményt. 15.00-18.00 óráig a Városmarketing Irodában kézműves foglalkozást tartanak a gyerekeknek, ahol velünk is találkozhatnak az érdeklődők, csokit és lufit osztogatunk a legkisebbeknek.

Szeptember 28-án Az Alföld Gyöngye Szállodában Orosházi Tányéros Főzőversenyt és Családi Napot tartanak egész napos bemutatókkal, programokkal, fellép a The Rockforce és a Belmondo Zenekar. A Civilek Éjszakáján a nonprofit szervezetek mutatkoznak be.

Szeptember 29-én az országos akcióhoz csatlakozva 21.00 órától az Alföld Gyöngye Szálloda parkjában néptáncbemutatót tartanak, majd a hagyományos pásztortüzeket idézve itt is meggyújtják a hazahívogató tüzet.

Az egyik leghíresebb orosházi étel az orosházi tányéros, amely egy rendkívül gazdag, marhahúsból készülő, ragu alapú egytálétel. Ha igazán autentikus változatot szeretnénk, akkor mindenképp a helyben készültet kóstoljuk meg, de otthon is próbálkozhatunk vele. 

Hozzávalók (4 személyre): 40 dkg apróra vágott marhaszínhús, 4 főtt tojás, 2 szál gyökér és sárgarépa vékony karikákra szelve, 1 paradicsom, 1 zöldpaprika, 60 dkg burgonya, tejföl, ízlés szerint, 2 evőkanál liszt, fűszerek: 2 babérlevél, 1 mokkáskanál majoránna és kakukkfű, ízlés szerint só, bors. A karikára vágott zöldségfélét és a színhúst kevés zsíron megpároljuk, majdnem zsírjára sütjük. 2 csapott evőkanál liszttel meghintjük, lepirítjuk. Felengedjük 1,5 liter vízzel, és hozzáadjuk a fűszereket. Mielőtt megfő, azaz a hús majdnem puha, kockára vágott burgonyát adunk hozzá, esetleg egy kevés Delikátot (vagy marhahúsleves-kockát). Tejföllel ízesítjük. Tálalás előtt a főtt tojásokat kockára vágjuk, és belerakjuk. (Forrás: receptmania.hu)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonadelalfoldon.blog.hu/api/trackback/id/tr765532729

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása