Makovecz-túra garantálva

2013. augusztus 05. 16:56 - HriczElvira

Az organikus építészet Kossuth-díjas mestere, Makovecz Imre tervei alapján Makón - hazánkban egyedülálló módon - tíz középület és egy köztér valósult meg. Az általa létrehozott terek különös eszmei és esztétikai értéket képviselnek. A másfél órás Makovecz-túra során megtekinthető az új buszpályaudvar, a számtalan rendezvénynek otthont adó Hagymaház, a városi sportcsarnok, a megújult általános iskola. A séta fáradalmait a Hagymatikum fürdőben pihenjük ki, amely a mester utolsó és egyben legnagyobb alkotása.

A túra ajánlott útvonala: buszpályaudvar (Csanád vezér tér), gimnázium, sportcsarnok (Csanád vezér tér), főtér (Széchenyi tér), Kossuth-szobor és környéke (Széchenyi tér), Hagymaház (Posta u.), tanuszoda (Szent János tér), zenepavilon, Hagymatikum (Makovecz tér).

Augusztustól minden szerdán „Garantált Makovecz-túra” indul a makói buszpályaudvaron lévő kerékpártárolótól. Szakképzett idegenvezető segítségével lehet megtekinteni a Makovecz-épületeket. A túrára előzetes bejelentkezés szükséges a makói Tourinform Irodában személyesen, vagy következő elérhetőségeken: telefon/fax.: +3662/210-708, mobil: +3620/254-2051, e-mail: mako@tourinform.hu. Részvételi díj 500 Ft/fő, a program garantáltan, akár 2 fő érdeklődő esetén is elindul.


Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonadelalfoldon.blog.hu/api/trackback/id/tr255446229

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása