Inkább számháborúzzatok!

2013. április 29. 13:04 - HriczElvira

Húsz szerb és húsz magyar diákot hívtak meg a vajdasági Temerinből Ópusztaszerre, az Emlékparkba és a Csillagösvény Labirintusba. Az ötletgazdáknak és vendéglátóknak egyetlen célja, hogy a gyerekek jól érezzék magukat, és együtt játszva, szórakozva ismerkedjenek egymás anyanyelvével, kultúrájával. Ezáltal szeretnének hozzájárulni, hogy az együtt élő szerb és magyar diákok elfogadják egymást, barátkozzanak, tegyék szebbé, könnyebbé közös jövőjüket.

Ópusztaszer lovasprogram.bmp

Gergely Gábor, a Csillagösvény Labirintus üzemeltetője szerint Európa legnagyobb sövény- és fűzfafonat útvesztőjében mindenki jól érzi magát, igazán nemzetközi: játékos, valódi csapatszellemet igénylő logikai feladatok segítik a továbbhaladást és a kijutást az első látásra leküzdhetetlennek tűnő labirintusból. Újra és újra bebizonyosodik, hogy együtt könnyebb megbirkózni a feladatokkal. A háborúskodásnak pedig itt csak egyetlen formája megengedett, a számháború, ami szintén nagyon közkedvelt a gyerekek körében.

A szép kezdeményezéshez az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark is csatlakozott, ahová szintén ingyenesen biztosítják a belépést és a programokat a fiataloknak. A magyarok nemzeti emlékhelyén élményszerűen, kézzelfoghatóan ismerkedhetnek népünk múltjával, történelmével a szerb, mélyíthetik el tudásukat a honfoglalásról a magyar diákok. A szervezők bíznak benne, hogy a Feszty-körkép ölelésében igazi, példaértékű barátságok köttetnek. A Vajdasági Magyar Szövetség a kiránduláshoz szükséges autóbusz biztosításával járul hozzá a program sikeréhez. A diákok április 30-án, 11.00 órára érkeznek Ópusztaszerre.

Forrás: Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonadelalfoldon.blog.hu/api/trackback/id/tr375252506

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása