Vizeskedő hétvége

2013. március 20. 15:27 - HriczElvira

Most, mikor az ország nagy része zacskós vizet iszik a csapvíz magas arzéntartalma miatt, amikor hol felülről, hol alulról érkezik - vagy hiába várjuk, de nem érkezik -  a víz, egyre többen elgondolkodunk az ivóvíz fontosságán. Március 22-e a Víz Nemzetközi Világnapja. Ebből az alkalomból nagyon sok helyen nagyszerű programokkal, akciókkal tarkítva ragyogó kikapcsolódást kínálnak gyereknek és felnőttnek egyaránt!

Viz_Vilagnap_2013logo_Hungarian.jpg

Kedvezmények, programok a fürdőkben:

A Gyulai Várfürdő a Víz Világnapja alkalmából 10 %-os kedvezményt nyújt vendégeinknek a napi fürdő belépőjegyei árából.

A Szentesi Üdülőközpont is csatlakozott a Víz Világnapja programsorozathoz, mely keretében 2013. március 22-én 10% kedvezménnyel használhatják a szaunaház szolgáltatásait. 

A tiszakécskei Tiszaparti Termálfürdőben érdekes és izgalmas programokkal várják a kicsiket és nagyokat egyaránt:
2013.03.22., (péntek) 1000 és 1500 vizi Torna
2013.03.22., (péntek) 1800 és 1900 ingyenes Szauna Szeánszok
2013.03.22-23., (péntek-szombat) egész napos koktél AKCIÓ
2013.03.23-24., (szombat-vasárnap) 1100 vizi Gyermek foglalkozás
2013.03.23-24., (szombat-vasárnap) 1145 Mesevetítés HO-HO a nagy horgász, vizi pók csoda pók
2013.03.23-24., (szombat-vasárnap) 1500 vizi ZUMBA

Programok, kiállítások:

Szegedi Vadasparkban március 22-én azokat az óvodás és iskolás csoportokat várják, akik e zöld jeles napot méltóképpen, de azért szórakoztatóan szeretnék megünnepelni. 9-13 óráig az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) munkatársai és a Vadaspark zoopedagógusai által kitalált érdekes, izgalmas játékos túra és vetélkedő keretében vízhez, vízi állatokhoz kötődő feladatokkal, kérdésekkel várják a több helyszínen felállított állomásokon az érdeklődő gyermekeket, megleshetik a Vadaspark legújabb lakóit, a borjúfókákat is.  Az előzetesen bejelentkezett csoportok számára a vadasparki belépők árának a felét a Szegedi Vízmű állja! Március 23-án 10.00-tól Fóka-móka címmel szórakoztató programra, látványos állatetetésekre invitálják a családokat, baráti társaságokat. A nap legfontosabb eseménye, hogy 11.0 órakor hivatalosan megnyitják az idei év egyik leglátványosabb bemutatóját, a borjúfókák otthonát. Ezt követi az SZTE Ságvári Endre Gyakorló Általános Iskola Fóka-móka jelenete, majd kihirdetik a „Fókák világa” című pályázat eredményét, az alkotásokból összeállított kiállítás az Oktatóközpontban lesz látható. 10 és 17 óra között a Waldorf Iskola tanárai és szülői közreműködésével több helyszínes, izgalmas, gyermekeknek szóló játékos vetélkedő keretében „kisfókákat” avatnak, ahol a mókában résztvevő nebulók arcát előbb kifestik, majd következik az „úszó” és „hal”evő verseny, végül pedig a hangos fókaüdvözlés.
Az „Öreg Hölgy”, a Szent István téri műemlék víztorony ismét Nyílt Napokon várja az érdeklődőket a Víz Világnapja alkalmából. Az állandó kiállítások – a szikvíz, a fizika története – mellett a Te Is Szereted A Tiszát környezetvédelmi projektet bemutató kiállítást tekinthetik meg, valamint Szeged panorámájában is gyönyörködhetnek a látogatók. A Nyílt Napokon ingyenesen látogatható a víztorony! (Az egyéb szegedi Víz világnapi programokról és a pecsétgyűjtő akcióról ide kattintva tudhatnak meg többet!)

A kecskeméti Vadaskertben a március 23-án megismerkedhetünk a víz szerepével az állatoknál, a hazai halfajokkal és nyereményekért állatkerti totót tölthetünk ki.

Baján a Bácskai Kultúrpalotában Víz-Jel Nemzetközi Képzőművészeti Biennálét megnyitójára kerül sor március 22-én 15.00 órakor. A kiállítás április 29-ig tekinthető meg.

Szarvason ezen a napon filmvetítések, természetismereti vetélkedők kerülnek megrendezésre. A Szarvasi Arborétumban a tavaszi nagytakarításon való részvétel jutalma belépő az újonnan nyíló Mini Magyarország makettparkba! Különleges halfajok lesznek megtekinthetőek egy 600 l-es akváriumban.  A Szent Klára Gyógyfürdő családi fürdőzést ajánl, ahol játékos vízi vetélkedőkön lehet majd részt venni. 

A kunszentmiklósi Varga Domokos ÁMK-ban a Víz Világnapja alkalmából tartott rendezvényen gyerekrajzokból összeállított kiállítást és előadásokat tekinthetünk meg.

Egész hónapban nyílt napot tart Békéscsabán az Alföldvíz Zrt. Szabolcs utcai Üzemegysége. Általános iskolás csoportok jelentkezhetnek, hogy megismerjék, milyen munkafolyamatok zajlanak a részlegen.

A BÁCSVÍZ Zrt. tiszakécskei vízműtelepén nyílt nap keretében megismertetik az óvodás és iskolás gyermekeket a város vízellátó rendszerével, a víztisztítási technológiával, valamint a számítógépes irányítás folyamatával. Szakemberek elmagyarázzák, hogy honnan és hogyan jut el otthonunkba éjjel-nappal a tiszta és egészséges ivóvíz.

darmi

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonadelalfoldon.blog.hu/api/trackback/id/tr65152752

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása