Gasztrohotel nyitott Szegeden

2012. december 14. 12:47 - HriczElvira

Teljes átváltozás után igazi kuriózum nyitotta meg kapuit Szegeden. A Tiszavirág Szeged épületében 10 szoba, SPA-részleg, kávézó, bár és látványkonyhás gourmet étterem fogadja a vendégeket.

Tiszavirág hotel szeged.jpgA Hajnóczy utcai romantikus stílusú házat Politzer Samu aranyműves építtette 1859-ben. Szeged azon legrégebbi házai közé tartozik melyet nem öntött el az 1879-es árvíz. A megbízó és a tervezők butikhotel-stílusú ház formájában álmodták meg az épületet, hogy minél több vendég tekinthesse meg belülről is a csodálatos alkotást. A cég a műemlékvédelmi hivatal szigorú előírásait betartva újította fel a házat a pincétől a padlásig: helyreállították a leszakadt falakat, tetőrészeket, feltárták a padlás faszerkezetét és a helyiségek falfestményeit.

A rekonstrukció során megőrizték a városképi jelentőségű épület sajátosságait, az új építésű részeket pedig üvegfallal választották el a régitől. A műemlék épületet a legmagasabb minőségi és technológiai elvárásoknak, valamint a legújabb dizájn irányzatnak megfelelően újították fel. Az országban egyedülálló módon találkozik itt tradíció és dizájn az építészetben és a gasztronómiában egyaránt.

Az újjáéledt Tiszavirágban a régi kalapszalon, majd cipészműhely reggeliző helyként és kávézóként működik, a zónázóból laza, elegáns bár és étterem lett, ahol bisztró-stílusú, szezonálisan változó alapanyagú magyar ételek és a környező országok ízei egyszerre vannak jelen az étlapon. Az udvaron látványkonyha, a pinceszinten finn szauna, gőzkabin, sószoba és tengeri klímás szoba, tepidárium működik.

Az emeleten helyet kapott 10 szoba mind különböző. A tágasabb és kompaktabb méretű szobák közös jellemzője az otthonos, nyugodt hangulat, ami olyan anyagok használatának köszönhető, mint az eredeti tölgyfa parketta, üveg, márvány, len, bársony és bárányszőr. A fürdőszobák – néhány walk-in tusolóval – különleges kialakításúak.

A vendéglátóhely vezető szerepet kíván betölteni a gasztroturizmus területén. A Tiszavirágnak Szalai Tamás a séfje. A tulajdonos célja, hogy nemcsak országosan, de határainkon túl is ismertté tegyék a Tiszavirág Szeged nevét.

(forrás: turizmusonline.com)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonadelalfoldon.blog.hu/api/trackback/id/tr454965166

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása