Hosszú hétvége előtt

2012. október 19. 10:51 - HriczElvira

fall-activities-photo-475x357-ts-4893831_476x357.jpgCsodálatosan szép idő várható a hosszú hétvégére, az összes ismerősünk tervezgeti, hogy hová mehetne. Mi meg bőszen ajánlgatjuk nekik a jobbnál jobb programokat - ezeket most megosztjuk veletek is! Nehogy már otthon üljetek négy napig!

Mint ahogyan már beszámoltunk, mi "cégestül" kitelepülünk a Csabai Kolbászfesztiválra, ahol annyi program lesz, hogy összeszámolni is nehéz, nemhogy felsorolni. Tömören: minden nap lesz sztárfellépős nagykoncert (lakodalmas és könnyűzene kategóriában is), egész nap lehet enni-inni (főleg disznótorost pálinkával), lehet celebekre vadászni (a zsűriben és a csapatok között is lesz néhány), kolbászt gyúrni (nevezni kellett rá, de ha szeretnénk, biztosan befogad bennünket egy kis munkára valamelyik jókedvű gyúrócsapat, hogy kipróbáljuk a "fílinget"), vasárnap-hétfő pedig elsősorban a családoké - igazi csodát lehet majd látni, hiszen két napra leköltözik a Csodák Palotája! 

mako-hagymatikum-termalfurdo-11_20120124143822.jpgAki csendesebb feltöltődésre vágyik, keresse fel valamelyik fürdőt! A makói Hagymatikumban retró fürdőzés lesz - ezen kívül a gyerekeket minden nap kézműveskedés, például ajándéktárgyak készítése, lufihajtogatás, szalvétatechnika, a felnőtteket pedig pingpong-, csocsó- és billiárdverseny, ulti-party várja. Mórahalmon a hétvége minden napján több alkalommal is szaunaszeánsz lesz, többek között a hátborzongató Szahara lehelete jeges szeánsz, de tartanak joghurtos, rozmaringos, ánizsos, herbal torokregeneráló, Béke szigete meditációs és sörös szeánszokat is (a felsorolás nem teljes!). Aki pedig már szétázott, menjen el szombaton a salakmotor pálya avatójára, mert "Speedway maraton"-t tartanak! A Kecskeméti fürdőben minden hétvégén Családi hétvégét tartanak, amelyre előzetesen kell jelentkezni a 76/500-320 telefonszámon. A komplett szolgáltatásban nem csak a fürdést kínálnak, hanem szabadszedéses ebédet, ingyenesen igénybe vehető sport szobát (ping-pong asztalt, mini trambulint, boksz, turnballt), valamint a legkisebbeknek egész napos mesefilm vetítést is. A Gyulai Várfürdőben pénteken, szombaton, vasárnap és hétfőn is éjszakai fürdőzéssel várják a vendégeket.

Gemenc.jpgA kultúra szerelmeseit a Múzeumok Őszi Fesztiválja programsorozat hétvégi rendezvényei, de ebben a gyönyörű időben az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban bóklászni is kitűnő program! Aki pedig egy komolyabb túrára vágyik, Gemencre utazzon! Az Avartaposó túra 22-én (hétfőn) 9.30-kor indul a Pörbölyi Ökoturisztikai Központból és szakvezetéssel holtágak, fokok és a Duna mentén halad, ahol jó esély van gímszarvasok, vaddisznók, énekes- és vízimadarak megfigyelésére. A meleg, vízálló ruházatról, bakancsról, fényképezőgépről és távcsőről valamint némi harapnivalóról senki se feledkezzen meg!

A lajosmizsei Tanyacsárda - aki már járt itt, tudja - nem csupán egy étterem! A Magyar Turizmus Minőség Díjával is kitüntetett vendéglátók a hosszú hétvégére (és a jövő hétvégére is) Sobri Halnapokat szerveznek. Végigolvastam a kínálatukat, és máris éhes lettem! Persze azokat is magunkkal vihetjük, akik nem szeretik a halat, biztosan találnak maguknak valamit az étlapról!

Kellemes hétvégét! :-)

darmi

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonadelalfoldon.blog.hu/api/trackback/id/tr234857554

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása