Hat Mamma Mia! lesz Szegeden

2014. január 09. 13:55 - HriczElvira

A hatodik Mamma Mia! előadást is meg kellett hirdetni a Szegedi Szabadtéri Játékok műsorkínálatában, olyan kiemelkedő az érdeklődés az ABBA-musical iránt.Az eddigi öt előadásra már alig lehet jegyet venni. 

mammamia_uj_fekvo_lead.jpg

Soha nem látott jegyértékesítési sikerről számolt be a Szegedi Szabadtéri Játékok mai sajtótájékoztatóján Herczeg Tamás igazgató és Harangozó Gyula művészeti igazgató. Történetének legsikeresebb évada, a 2010-es szezon mutatóit is túlszárnyalta már a fesztivál. Kétszer annyi belépő talált gazdára eddig, mint tavaly ilyenkor.

A sikerben kiemelkedő szerepe van a Mamma Mia! című előadásnak. A Madách Színházzal együttműködve, Szirtes Tamás rendezésében színre kerülő produkció korábban meghirdetett öt előadására, a jegyértékesítés kezdete óta szinte már az összes jegy elfogyott. Akkora az érdeklődés a darab iránt, hogy a menedzsment arra a döntésre jutott: plusz előadást iktatnak be a műsorba, augusztus 22-én is lesz Mamma Mia!. Egyúttal azt is jelezték, ennél több előadás biztosan nem lesz a musicalből. Ilyen korán még sosem hirdetett plusz előadást egy bemutatóból a Szabadtéri.

Non-replica verzióban a világon elsőként a Dóm téren látható előadás előkészületei gőzerővel folynak Budapesten. Több száz jelentkezőt hallgattak meg castingon, hamarosan a szereposztás is összeáll, továbbá elkezdődtek a díszlet- és jelmeztervekkel kapcsolatos munkálatok és készül a koreográfia is.

2014-ben a fesztivál második világháború utáni újraindulásának 55. évfordulója lesz, ez alkalomból tudományos konferenciát rendeznek Szegeden.

Az ABBA-musical mellett a Zorba, a görög balett produkciót, A Csárdáskirálynő operettet, az Elfújta a szél musicalt és a Háry János daljátékot láthatja a közönség a csillagtetős deszkákon. Szóló jegyek mellett többféle kedvezményes bérletkonstrukciót is kínál a fesztivál. A felfokozott érdeklődés alapján elmondható, igyekeznie kell mindazoknak, akik látni szeretnék a produkciókat.

Teljes nyári műsor:

Edenred Ticket Culture, Szabadidő Erzsébet-utalvány, K&H, MKB, OTP SZÉP kártya, Posta Paletta sport- és kultúra utalvány elfogadóhelyek listája a Szegedi Szabadtéri Játékok honlapján!

Forrás: Szegedi Szabadtéri Játékok

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonadelalfoldon.blog.hu/api/trackback/id/tr45748649

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása