XXV. Erkel Diákünnepek (EDÜ)

2013. május 08. 11:10 - HriczElvira

Az Erkel Diákünnepek (EDÜ) 2013. május 30. és június 2. között ünnepli az 50 éves jubileumát Gyulán. Mintegy ötszázan jelentkeztek a fél évszázados jubileumát ünneplő Erkel Diákünnepekre. A négynapos gyulai kulturális ifjúsági fesztiválon a középiskolások 26 kategóriában mérhetik össze tudásukat. A versenyek mellett szabadidős programokon, fáklyás felvonuláson, koncerteken, felolvasóesteken, vár-diszkón, kiállításokon is részt vehetnek a városba érkező diákok és tanáraik. Az idei rendezvényen Civil utcát nyitnak, ahol bemutatkoznak a civil szervezetek, az Egyetem utcában pedig továbbtanulási lehetőségekre hívják fel a kamaszok figyelmét.

EDÜ2013.jpg

A jubileumi Erkel Diákünnepek ismerkedési esttel és városnézéssel veszi kezdetét, pénteken és szombaton lesznek a vetélkedők. A szabadprogramok szervezése még folyamatban van, ami biztos, hogy fellépnek majd gyulai zenekarok és ismert bandák is, mint a Paddy and the Rats. A középiskolák részéről igen nagy érdeklődés övezi az EDÜ-t, az ország távolabbi részeiből is érkeznek Gyulára fiatalok, például Zalaegerszegről, Pécsről és Győrből is. Természetesen a gyulai diákok sem hiányoznak az EDÜ-ről. A rendezvény fővédnökei Novák Péter színész, valamint Dr. Görgényi Ernő, Gyula város polgármestere.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonadelalfoldon.blog.hu/api/trackback/id/tr35287717

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása