András naptól disznótor

2014. október 29. 12:59 - HriczElvira

A néphagyomány szerint – és praktikus okokból – egykor András napjával indult a disznóvágási szezon a falusi portákon. Már elég hidegre fordult ekkorra az idő, a hurka, kolbász, sajt, szalonna kifagyott, így sokáig elállt a kamrában. A disznóölés velejárója volt – a ma…

Tovább
komment

Téli lélekmelegítő ételek, italok a Dél-Alföldről

2014. október 28. 10:19 - HriczElvira

Ha már odakint hideg van, szükségünk lesz valamire, amivel "túléljük" a telet. Ez az oldal ugyan nem egy gasztroblog, de most mégsem állhatom meg, hogy ne osszam meg a legjobb dél-alföldi ételeket és a limitált kiadású, "winter special" italokat.   Csabai kolbász A 2000.…

Tovább
komment
süti beállítások módosítása