Ráléptünk a csillagösvényre!

2016. június 29. 10:23 - Bezselics Ildikó

Nem az égi úton jártunk: az ópusztaszeri Csillagösvény Útvesztő Öko Élménypark egyszerre teszi lehetővé az útkeresést a labirintusban és az önfeledt játék szabadságát – és mindezt finom falatokkal is tetézik.

 tanosveny.jpg

Mitől lesz „öko” egy élménypark? Íme, néhány fontos momentum, a teljesség igénye nélkül:

  • A fűzfafonat – labirintus építésénél a környéken fellelhető természetes anyagokat használták fel: fűzfa és fagyal vesszőt.

  • A sövényültetvényt víztakarékos, csepegtető öntözéssel gondozzák.

  • Kézi erővel végzik a kertészeti és állagmegőrző munkákat.

  • Hisznek a személyes megtapasztalás és meggyőzés erejében: országszerte megjelennek különböző fesztiválokon interaktív játékaikkal, így népszerűsítik a Csillagösvényt

Az Élményparkban két labirintust is találunk: a sövénylabirintus, mely a legnagyobb Európában, valójában egy tanösvény, mely a magyar történelem, földrajz, élővilág érdekes, játékos módon történő megismertetését támogatja. Falai, melyek a Csodaszarvast formázzák, 3,5 km hosszan kanyarognak. A helyes út megtalálásához magyar és angol nyelvű kérdéssorok nyújtanak segítséget. A legnagyobb jutalom a labirintus közepén található kilátó, ahonnan gyönyörködhetünk a páratlan igényességgel kialakított sövény művészi ornamentikájában.

 fuzfalabirintus-800x324.jpg

A Fűzfafonat-labirintus egy honfoglalás kori övcsat mintájának három dimenziós mása - a kijárat felett található hídról letekintve élvezhetjük is a páratlan látványt. Embermagasságú falai a Tisza-parti fűzfák ágaiból készültek, és 1,2 km hosszan tévedhetünk el közöttük.

 A Csillagösvény első sorban csoportok, baráti társaságok számára nyújt maradandó élményt: különleges, fejlesztő eszközökkel felszerelt játszótér és hatalmas számháborúpálya is várja az ideérkezőket.

 jurta-800x324.jpg

A nádfedeles jurta alakú szárazmalom rendezvényhelyszínként is igénybe vehető. Burkolata egy római kori palota labirintusának alaprajzát idézi, közepére egy főzésre és sütésre alkalmas búbos kemence épült. Nekünk volt szerencsénk megkóstolni, milyen ételek készülnek benne.

20160422_122624.jpg

Aki ki szeretné próbálni, előre meg kell rendelni, mivel csak csoportoknak főznek: mi töltött káposztát és pásztortarhonyát ettünk. Érdekes és különleges program, mely egyaránt megmozgat testet és szellemet!

Bezselics Ildikó 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonadelalfoldon.blog.hu/api/trackback/id/tr778852342

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása