Itthon Dél-Alföldön

A Dél-Alföld a hungarikumok, a gyógy- és élményfürdők, a legjobb pálinkák valamint a lovastanyák hazája. Felkerekedve megtudhatod, hogyan ötvöződik nálunk a hagyomány és a modernitás! Szeretettel várunk!

Hirdetés

Címkék

advent (4) alföldi pálinka (3) átadás (3) Baja (24) Békés (4) Békéscsaba (41) Békés Airport (3) borfesztivál (5) Bugac (5) Csabai Kolbászfesztivál (4) Csabai Nyár (3) családbarát (4) Csongrád (5) Dél-Alföld (112) Dévaványa (3) disznótor (6) élményfürdő (5) én az év utazója (4) Érsekcsanád (3) Év Utazója (6) Fehértó (3) fejlesztés (21) felhívás (4) fesztivál (55) film (4) fotóstúra (3) főzőverseny (3) fürdő (37) Füzesgyarmat (3) garantált (3) gasztronómia (47) Gemenc (11) gyógyfürdő (9) gyógyiszap (3) Gyomaendrőd (4) Gyopárosfürdő (8) Gyula (28) Gyulai Várfürdő (4) Hagymatikum (3) hagyományőrzés (28) Hajós-Pincefalu (4) halászlé (6) Hódmezővásárhely (16) honlap (4) hungarikum (8) Hungexpo (3) itthon.hu (6) Itthon vagy! (4) jubileum (3) kajak-kenu (4) kalandpark (3) Kalocsa (8) Kecel (3) Kecskemét (38) kedvezmény (16) kiállítás (27) kirándulás (12) Kiskőrös (3) Kiskunfélegyháza (9) Kiskunhalas (4) Kiskunmajsa (9) koncert (19) Kondoros (3) kultúra (54) Lajosmizse (8) Lőkösháza (3) lovassport (5) Magyarország (3) Magyarország szeretlek (4) Makó (15) Makovecz (4) Márton-nap (3) Máté Bence (4) Maty-ér (4) Mórahalom (18) MTVA (3) Munkácsy (3) múzeum (6) Múzeumok Éjszakája (3) Múzeumok Őszi Fesztiválja (5) nemzeti park (5) ökoturizmus (13) OMÉK (4) Ópusztaszer (24) Orosháza (22) ősz (4) pálinka (12) pályázat (4) programajánló (11) puszta (3) Pusztaszer (3) recept (3) rendezvény (12) repülés (3) sárkányhajó (3) Soltvadkert (4) sörfesztivál (4) sport (7) strand (4) szállás (5) szálloda (6) Szarvas (18) szaunaszeánsz (8) Szeged (67) Szegedi Szabadtéri Játékok (5) Szentes (18) SZÉP kártya (12) Szerbia (4) színház (4) Tanyacsárda (4) Tiszakécske (6) Torkos Csütörtök (5) túra (16) Turizmus Világnapja (9) Valentin-nap (3) verseny (26) Vésztő (3) világbajnokság (3) wakeboard (3) wellness (28) Címkefelhő

Tovább a Facebookra

2014.12.15. 15:45 itthonadelalfoldon

Puszta Vagabond

Nem olyan rég volt, amikor a karácsonyfa alatt is a könyveket bújtam, mert már a két ünnep közöttre is betettem egy vizsgát, hajtva arra, hogy minél előbb túl legyek az egészen. Egyetemista ismerőseim most sincsenek ezzel másképp, mint ahogy azzal sem, hogy már most elkezdtük mi is tervezgetni a félévzáró bulit, a sikeres vizsgaidőszakot megünneplendő. A honlapunkon összegyűjtöttünk pár ötletet, hogy hol ereszthetitek ki a gőzt vagy lazulhattok.

dsc_6637.JPG

Szólj hozzá!

Címkék: pálinka kedvezmény wellness disznóvágás ajánlat bortúra hamburger fürdő borút disznótor élményfürdő Gyula Szeged Kecskemét Gyopárosfürdő TOP5 Mórahalom Gyulai Várfürdő Puszta Vagabond


2014.12.04. 16:48 itthonadelalfoldon

Esthajnal ’14: lucfenyőből ünnepi sör a Szent András Sörfőzdéből

A Szent András Sörfőzde ünnepi meglepetése idén nem a karácsonyfa alá kerül, a fenyőből sör készült. Hagyományaihoz hűen a Szent András Sörfőzde ismét limitált kiadású ünnepi sörrel lepi meg rajongóit az év végén. Az Esthajnal ’14, a békésszentandrási sörfőzde karácsonyi meglepetése hazánk első hibrid (ale és lager) technológiával, lucfenyőhajtásokból készült söre.

esthajnal14_3.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: sör sörfőzde Békésszentandrás


2014.11.28. 10:40 itthonadelalfoldon

Gyönyörű kisfilm készült Szarvas és környékéről

Arborétum, Szarvasi Vízi Színház, Körös, a békésszentandrási duzzasztó, a Kondorosi Csárda, a Mini Magyarország makettpark, a Szárazmalom - csak néhány látnivaló a filmből. Gyönyörű képek és Novodomszky Éva csábít bennünket a Körös-parti városba! 

Szólj hozzá!

Címkék: film Szarvas Kondoros Békésszentandrás


2014.11.27. 14:31 itthonadelalfoldon

Az Art Hotel Szeged a "legzöldebb" szálloda

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége által meghirdetett „Zöld Szálloda” pályázaton az Art Hotel Szeged érdemelte ki az első helyezést. A kétévente meghirdetett pályázat célja a szállodák környezetvédelmi tevékenységének ösztönzése, a sikeres pályázók elnyerik a "Zöld Szálloda" embléma viselésének jogát, a legjobbakat pedig minden alkalommal külön is díjazzák. Ebben az évben 38 induló közül a szegedi szálloda nyerte le az első helyet, ezzel 2016 év végéig jogosult a "Zöld Szálloda 2015-2016" cím viselésére.

Art-129.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: díjnyertes Szeged Art Hotel Szeged Zöld Szálloda


2014.11.27. 13:50 itthonadelalfoldon

Vásárhelyi advent

Hódmezővásárhelyen a Bessenyei Ferenc Művelődési Központ előtti színpadon az adventi hétvégéken közönségprogramokkal várnak. A programok között koncertek, utcaszínház, vasárnaponként 17.00 órától adventi gyertyagyújtás is szerepel, a jégpálya pedig minden nap használható 8.00-20.00 óra között.

Forrás: Tourinform Hódmezővásárhely

Szólj hozzá!

Címkék: karácsony rendezvény advent Hódmezővásárhely


2014.11.26. 14:38 itthonadelalfoldon

A bugaci puszta ötös Budapesten

Hazánk egyik legfiatalabb csikósaként a tizenkét éves bugaci Fekete Bence játssza az Equissimo Lovasszínház előadásának főszerepét a hétvégi Lovas Világkupán Budapesten november 29-30-án.

Az előadáson Bence mellett a bugaci csikósok is bemutatják ügyességüket és lovaik idomítottságát, illetve a ménes fő produkcióját, a Puszta Ötöst, amely során a csikós a két hátsó lovon állva irányítja az öt lovat.

Bence és lova, Herceg elválaszthatatlan jó barátok. Hétvégén is együtt lépnek fel a világkupán. Bence a lovasszínházi előadás főhőseként a lovakról álmodik. Álmaiban hol hős huszárnak, hol felhőkön járó paripákat meglovagoló angyalnak, hol tüzes fogatokon vágtató vitéznek képzeli magát. Álmai pedig megelevenednek az Aréna lovas színpaddá változó küzdőterén. Csikósok, tüzekkel vágtató éjjeli lovasok, száguldó hatos fogatok népesítik be a teret. S a mese végére a nagy álom valóra válik, és Bence vezeti a huszárok seregét a győztes csatára.

A lovas színdarabban Pénzes Gábor játssza az álmok Huszárát, Kappel Edit a lovas Angyalt, Tóth Szilárd és a Győri Trükk Lovasok a száguldó, tüzes éji vágtázókat, Dobrovicz József vezeti a négy, hatlovas fogatból álló száguldó tüzes vihart. A huszárok seregét a Nemzeti Lovas Díszegység különleges 32 lovasból álló formációja képezi, Farkas József és Madarász Róbert vezetésével, a Készenléti Rendőrség tisztjei és tiszt helyettesei közreműködésével. A Lovasszínházi Show sztár fellépője Jean-Francois Pignon és csodálatos szabadidomított lovai lesznek.

A bugaci csikósok bemutatója április 1-től november 1-ig minden nap megtekinthető a bugaci pusztában, illetve minimum 20 fős csoportok jelentkezése esetén bármikor, előre egyeztetett időpont alapján.

Szólj hozzá!

Címkék: lovas bemutató Buga puszta ötös Lovas Világkupa Equissimo Lovasszínház Fekete Bence


2014.11.25. 09:35 itthonadelalfoldon

Az új helyen egész évben nyitva

Egy kellemes hangulatú, új információs ponttal gazdagodott Kiskunfélegyháza. 2014 novemberétől új helyen, a Városháza bejárata mellett, az árkádok alatt várja a turistákat és a helyieket a Tourinform iroda. Az igényekre való tekintettel ezután már nem csak szezonálisan, hanem egész évben a látogatók rendelkezésére áll.  Az iroda központi, könnyen elérhető helyre került, így sokkal nagyobb forgalomra lehet számítani a jövőben. A megközelítést közúti, valamint információs táblák segítik.

TI új helyen.jpg

A turisztikai iroda Kiskunfélegyháza és a térség fogadószobája, kirakata, ahol a vendég a környékbeli és országos turisztikai kínálattal egyaránt találkozik. Bemutatják Magyarország és természetesen kiemelten Kiskunfélegyháza és térsége turisztikai kínálatát, szálláshelyeit, programjait, rendezvényeit, és népszerűsíti a várható turisztikai fejlesztéseket is.

Céljuk továbbra is az, hogy a településekre látogató turisták, vendégek megismerjék a térség turisztikai kínálatát, szolgáltatóit, vállalkozóit. Az új irodában már ajándéktárgyakat is vásárolhatunk. Jelenleg bögre, hűtőmágnesek, képeslapok, dosszié, jegyzettömb és póló közül válogathatunk. A kínálat folyamatosan gyarapszik, hamarosan helyi és térségi termékeket is vásárolhatnak a betérő vendégek. 

Az irodában helyet kapott egy gyereksarok is, így amíg a szülők az üdülési ajánlatok és az ingyenes kiadványok között válogatnak, a legkisebbek is elfoglalják magukat. 

Az iroda működteti Kiskunfélegyháza turisztikai honlapját, valamint saját facebook oldallal rendelkezik, ahol mindig a legfrissebb információkról, programokról tájékozódhatunk.

Nyitva tartás: szezonon kívül hétfőtől péntekig 8-16 óráig

Forrás: Tourinform Kiskunfélegyháza

Szólj hozzá!

Címkék: fejlesztés Kiskunfélegyháza Tourinform Iroda


2014.11.07. 14:11 itthonadelalfoldon

Újra Merci gyárlátogatás

Úgy tűnik, továbbra is akkora az érdeklődés a Mercedes-Benz kecskeméti gyárának látogatására, hogy a 2015. első félévére nyitott időpontok is beteltek, a második félévre pedig még nem nyitották meg a regisztráció lehetőségét. Hogyan juthatunk be mégis a Merci-gyárba? Egyszerűen! és még pajszer sem kell!

_mercedes-benz-cla-kecskemet-600x399.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: gyárlátogatás Mercedes Kecskemét


2014.11.06. 16:37 itthonadelalfoldon

Libaságok, ludasságok Márton napján

A Márton nap a 40 napos adventi böjtöt megelőző utolsó nap, amikor a jóízű és gazdag falatozás, vigasság megengedett. Ezen a napon rendszeresek voltak a lakomák, bálok, vásárok. Ma is sok helyen táncos mulatságot csapnak, ahol az asztalról nem hiányozhat egy libafogás és az újbor. Összeállításunkban Márton napi programokat ajánlunk!

A gyerekeknek pedig Márton napi színezőkkel kedveskedünk :)

Szólj hozzá!

Címkék: programajánló múzeum gasztronómia hagyományőrzés tájház Baja Vésztő Szeged Kiskunfélegyháza Hódmezővásárhely Orosháza Szarvas Dévaványa Gemenc Szentes Márton-nap Békés Lőkösháza Bréda kastély Székkutas


2014.10.29. 12:59 itthonadelalfoldon

András naptól disznótor

A néphagyomány szerint – és praktikus okokból – egykor András napjával indult a disznóvágási szezon a falusi portákon. Már elég hidegre fordult ekkorra az idő, a hurka, kolbász, sajt, szalonna kifagyott, így sokáig elállt a kamrában. A disznóölés velejárója volt – a ma már kivesző – disznótor, a rokonoknak, jóbarátoknak rendezett lakoma. A tradicionális disznótort több helyen élményprogramként elevenítik fel. Kitűnő lehetőség ezt a falusi népszokást céges csapatépítés vagy baráti összetartás keretében testközelből megismerni.

Disznóvágás1_resize.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: pálinka rendezvény disznóvágás disznótor lovastanya Gyula Békéscsaba Lajosmizse Bugac Jánoshalma