Itthon Dél-Alföldön

A Dél-Alföld a hungarikumok, a gyógy- és élményfürdők, a legjobb pálinkák valamint a lovastanyák hazája. Felkerekedve megtudhatod, hogyan ötvöződik nálunk a hagyomány és a modernitás! Szeretettel várunk!

Hirdetés

Címkék

advent (4) alföldi pálinka (3) AquaPalota (4) átadás (3) Baja (25) Békés (5) Békéscsaba (42) Békés Airport (3) borfesztivál (5) Bréda kastély (3) Bugac (5) Csabai Kolbászfesztivál (4) Csabai Nyár (3) családbarát (5) Csongrád (5) darules (3) daruvonulás (4) Dél-Alföld (118) Dévaványa (5) díjnyertes (3) disznótor (6) élményfürdő (5) én az év utazója (4) Érsekcsanád (3) Év Utazója (6) Fehér-tó (3) Fehértó (4) fejlesztés (22) felhívás (5) fesztivál (55) film (5) fotóstúra (4) főzőverseny (3) fürdő (38) Füzesgyarmat (3) garantált (4) gasztronómia (50) Gemenc (12) gyógyfürdő (9) gyógyiszap (3) Gyomaendrőd (4) Gyopárosfürdő (8) Gyula (33) Gyulai Várfürdő (6) Hagymatikum (4) hagyományőrzés (30) Hajós (3) Hajós-Pincefalu (5) halászlé (6) Hódmezővásárhely (17) honlap (4) hungarikum (8) Hungexpo (3) húsvét (3) itthon.hu (6) Itthon vagy! (4) jubileum (3) kajak-kenu (4) kalandpark (3) Kalocsa (8) kastély (3) Kecel (3) Kecskemét (39) kedvezmény (17) kiállítás (27) kirándulás (12) Kiskőrös (4) Kiskunfélegyháza (11) Kiskunhalas (4) Kiskunmajsa (9) kolbász (3) koncert (19) Kondoros (3) kultúra (55) Lajosmizse (8) Lőkösháza (4) lovassport (5) Magyarország (3) Magyarország szeretlek (4) Makó (16) Makovecz (4) Márton-nap (5) Máté Bence (5) Maty-ér (4) Mezőhegyes (3) Mini Magyarország (4) Mórahalom (20) MTVA (3) Munkácsy (3) múzeum (7) Múzeumok Éjszakája (6) Múzeumok Őszi Fesztiválja (5) nemzeti park (5) ökoturizmus (15) OMÉK (4) Ópusztaszer (26) Orosháza (22) ősz (5) pálinka (12) pályázat (5) programajánló (12) puszta (4) Pusztaszer (3) recept (3) rendezvény (12) repülés (3) sárkányhajó (3) Soltvadkert (4) sörfesztivál (4) sport (7) strand (4) szállás (5) szálloda (11) Szarvas (21) szaunaszeánsz (8) Szeged (74) Szegedi Szabadtéri Játékok (8) Szentes (18) SZÉP kártya (12) Szerbia (4) színház (4) Tanyacsárda (4) Tiszakécske (6) Torkos Csütörtök (7) túra (19) Turizmus Világnapja (9) Valentin-nap (3) verseny (27) Vésztő (3) világbajnokság (3) wakeboard (3) wellness (31) Címkefelhő

Tovább a Facebookra

2015.11.20. 14:22 itthonadelalfoldon

Dél-alföldi hotel a trivago.hu TOP10 listáján

A trivago.hu az idén először állított fel ranglistát a magyar szállások közt. A vendégértékelések alapján készült el a toplista, ahol egy dél-alföldi szálloda is a legjobb 10 közé jutott.

 

A Palazzo Zichy 94,63-as értékeléssel a  végzett az első helyen. A top 10-es listán két fővárosi Bed & Breakfast szálláshely is felkerült valamint kitűnik, hogy a butikszállodák népszerűsége Magyarországon is egyre nő. A fővároson kívül Siófok és Szeged képviselteti magát az első tízben: dél-alföldi Tiszavirág Szegednek sikerült felvenni a versenyt a budapesti szálláshelyekkel.

Górcső alá vették a vendégelégedettségek régiók szerinti megoszlását, és ebből pedig az derült, ki, hogy a Budapestet is magába foglaló Közép-Magyarország szálláshelyei (83,37-es index) után nem sokkal lemaradva a a dél-alföldi szállások következnek 82,4-es indexszel.

Forrás: turizmus.com

Szólj hozzá!

Címkék: szálloda legnépszerűbb top10 tiszavirág Szeged Dél-Alföld trivago.hu


2015.11.20. 13:03 itthonadelalfoldon

Torkos Csütörtök kreatív pályázat

Ahogyan már a minap beharangozásra került a sajtóban, 2016 a Gasztroélmények Éve lesz. A tematikus év kezdőeseménye a tizenegyedik születésnapját ünneplő Torkos Csütörtök, amely új arculattal büszkélkedhet majd. És hogy milyen lesz ez az arculat? Ebbe akár Önnek is lehet beleszólása!

logo_helye_1.jpg

A Magyar Turizmus Zrt. idén Torkos Csütörtök kreatív pályázatot hirdet. A Torkos Csütörtök a Magyar Turizmus Zrt. egyik legsikeresebb akciója, amelynek célja, hogy a lakosság és az ide látogató külföldiek a gasztronómián keresztül fedezzenek fel újabb magyarországi tájakat, ismerjék meg a különböző régiók által kínált hagyományos magyar ételeket, italokat, valamint a gasztronómiához kötődő tradicionális magyar népszokásokat. A Torkos Csütörtök akció 2016 februárjában ünnepli 11. születésnapját. A Magyar Turizmus Zrt. a Torkos Csütörtök koncepciójának korszerűsítésével párhuzamosan a Torkos Csütörtök arculatának megújításával is támogatni kívánja a kampányt.
A pályázat részletes leírása itt tekinthető meg.

Szólj hozzá!

Címkék: logó pályázat gasztronómia felhívás tematikus év Torkos Csütörtök


2015.11.06. 11:12 itthonadelalfoldon

TOP8 őszi-téli fotós helyszín Dél-Alföldön

A őszi-téli táj fotózása nagyobb odafigyelést igényel, de ennek ellenére kihagyhatatlan a fotózást kedvelők számára. Ősszel a színek kavalkádja, télen pedig a szikrázó hó, a havas táj, a fákon megtelepedő zúzmara látványa megunhatatlan, ezerféleképpen megörökíthető témát nyújt. Összegyűjtöttünk nyolc helyszínt, amelyek amatőrök és profik számára is izgalmas kihívásokat tartogatnak!

osz_mjk.jpg
Fotó: Magyar Turizmus Zrt.

4 komment

Címkék: ősz tél fotózás erdő arborétum madárles Szeged Dévaványa Gemenc darules Kardoskút fotóstúra Füvészkert Máté Bence daruvonulás Karapancsa


2015.11.03. 12:42 itthonadelalfoldon

Daru- és libales Dél-Alföldön

Egész november hónapban várnak bennünket a nemzeti parkok, hogy meglessük az átmenetileg nálunk tartózkodó darvak és vadludak több ezres csapatait! A kardoskúti Fehértónál kétnapos Darvadozást is tartanak! Daru- és libalesre fel!

Márton napi libales a Zab-széken – November 7.

A vadludak október végén hatalmas tömegekben érkeznek az alföldi a szikes tavakra. Az igazi őszi hangulathoz hozzájárul a darvak mélabús krúgatása és ha szerencsénk van, a szemünk elé kerülhet néhány vörösnyakú lúd is.
Találkozó: 9.30-kor a Kígyósi Csárdánál (Fülöpszállás határában az 52-es út 42 km-nél).
A túra kb. 5 km hosszú, vízálló bakancs vagy csapadékos időben gumicsizma viselése ajánlott.
Részvételi díj: 600 Ft, diák/nyugdíjas: 400 Ft, családi: 1500 Ft.
Információ, jelentkezés: Pigniczki Csaba (+36-30/535-1085)

da_darules_diane_constable.jpg

Fotó: Diane Constable / wikipedia

Szólj hozzá!

Címkék: túra madárles ökoturizmus madármegfigyelés vadlúd Dél-Alföld darules Márton-nap Fehér-tó Fehértó daruvonulás


2015.11.02. 16:32 itthonadelalfoldon

Márton-napi Tökös Újborkóstoló

2015. november 7-én 14.00 órától gyere és kóstold meg a hajósi újborokat a töklámpásokkal kivilágított Hajósi pincefaluban!

És persze hozd magaddal a töködet is, főleg ha nevezni szeretnél a legrémisztőbb TÖK, azaz RÉMÜLTÖK, a legviccesebb TÖK, azaz RÖHÖGTÖK, és a minden egyéb fantázia TÖK-öt jelölő KEDVENCETÖK kategóriába!
A TÖK-eiteket kiállítják, a kategórianyertesek pedig hajósi borokat és ingyen kóstolót nyernek!

TÖK-ös pincék nyitása: 14.00 órától
(Keresd a TÖK-lámpást az ajtón vagy a pince előtt!)
Ünnepélyes TÖK-gyújtás 16.00 órakor

marton_nap_hajos.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: újbor borkóstoló Márton-nap Hajós-Pincefalu Hajós


2015.07.23. 11:14 Zsenyei László

Gyulai Végvári Napok - különleges idegenvezetések Gyulán

2015.07.24. - 26. közt kerül megrendezésre a Gyulai Végvári Napok a település Várkertjében.

A három nap során életre kel a középkori Gyula hangulata, megismerhetjük a végvári vitézek életét, csatajeleneteken keresztül elevenedik meg előttünk a kor harci szelleme.

Ha ellátogatunk a gyulai várba, megismerhetjük a várnak és környékének történetét, a hősies védőik legendáit. A rendezvényt színesítik a középkori hagyományőrző egyesületek, hagyományőrségek korhű bemutatói, valamint különleges, korhű ruhákban zajló idegenvezetések. Esténként a hazai könnyűzenei élet kiválóságai várják az érdeklődőket.

11070064_874669465914815_341173071857708364_o.jpg

További információ és jelentkezés a programokra:

Gyulai Turisztikai Nonprofit Kft. és Tourinform Iroda
+3666561680
info@visitgyula.com

Szólj hozzá!

Címkék: hagyományőrzés Gyula Idegenvezetés Végvári Napok Gyulai Végvári Napok Gyulai Várkert Gyula Tourinform


2015.07.02. 14:44 itthonadelalfoldon

SelfICE, az önmegvalósító fagylalt

A Kézműves Cukrászda már így is fogalom a süti- és fagyirajongók táborában, hiszen hozzájuk tartozik a gyulai Kézműves Cukrászda, a gyönyörűséges Százéves Cukrászda valamint a Várfürdőben és a Csaba Centerben is rájuk bukkanhatunk. A határainkon túl pedig Nagyszalontán találunk Kézműves Cukrászdát. Amit viszont most kitaláltak, merőben más, mint a korábbiak, ami maradt, az a kimagaslóan magas minőség, ami garancia arra, hogy sose csalódjunk.

A SelfIICE a múlt héten nyílt meg, szintén Gyulán, a Világórától pár méterre és máris gyakorlatilag telt házzal üzemel. A lényegét összefoglalva: csapolj fagyit, csurgass rá öntetet, halmozz rá feltétet, és kész is álmaid fagyi kelyhe! Ezután már csak oda kell fáradni a mérleghez, ahol az összsúly alapján mérik a fizetnivalót. Zseniális!

Persze, hogy ki kellett próbálni nekünk is. Egyikünk eperfagyit evett rumos mazsolával és még egy kis eperrel, mert eperből sosem elég! A másik kreáció pedig pisztáciafagyi volt színes cukordrazséval. Persze szemeztünk sok mindennel, de legközelebbre is hagytunk ötleteket a tarsolyunkban. Bár nem lesz könnyű visszafognunk magunkat a hatalmas kínálatban, ahol nem csak rengeteg ízű fagyi, hanem hihetetlen mennyiségű rávalóból választhatunk. Aszalványok, pillecukor, karamelldarabok, cukorgolyócskák, tejszín, sokféle öntet és ki tudja megjegyezni, még mi mindennel turbózhatjuk fel a fagyinkat!

Nyitási kedvezményként 10% kedvezményt adnak július 10-ig annak, aki felmutatja a szórólapjukat. Ezen kívül fagylalt-szépségversenyt is hirdetnek, aminek a lényege, hogy készítsd el a saját selfICE fagyidat, fotózd le és posztold a SelfICE facebook-oldalára! Két nyertes választanak: egy közönségdíjast (a legtöbb lájkért) és egy szakmai díjast (akinek a kreatív csodája szakmai szemmel is megállja a helyét). A játék július 17-ig tart. A nyeremény mindkét díjazott esetében, 2 fő részére a legnagyobb pohárban annyi fagyi és feltét, amennyi belefér. Fontos, hogy a fotó, amit posztolsz nyilvános legyen.

Szólj hozzá!

Címkék: fagylalt kézműves fagyi gasztronómia Gyula Kézműves Cukrászda Százéves Cukrászda SelfICE


2015.06.23. 11:45 Zsenyei László

Múzeumok Éjszakája rendhagyó időpontban! - Kiskunfélegyháza, június 27.

Rendhagyó időpontban kerül megrendezésre Kiskunfélegyházán a Múzeumok Éjszakája.
Június 27-én szombaton három helyszínen – a Petőfi Sándor Emlékházban, a Móra Ferenc Emlékházban és a Kiskun Múzeumban - szerveznek különleges éjszakai programokat a városban.

11535883_905996516109452_2355681384039431724_n.jpg

A Móra Ferenc Emlékház gyermekprogramokkal várja a családokat: a Móra család egykori lakóházának udvarán kézműves foglalkozással, bábelőadással, népi játékokkal várják a kisebbeket. A Móra udvar vidám táncházzal zárja kapuit.

A Petőfi Sándor Emlékházban a Kiskunfélegyházi Képző és Iparművészek, a Holló László- és a Terescsényi Endre Képzőművész Kör, valamint a Wesel Hugó Fotókör tagjai készülnek felejthetetlen programmal. Az oda látogatók a Nyitott Műhelyben próbálhatják ki tehetségüket.  A MűvészTÉR alkotásait Rátkai Zsuzsa mutatja be. Nem marad el a megszokott borkóstoló sem, melyet zenés műsorok, fény és homok animációk és projektoros vetítések követnek.  

A Kiskun Múzeum programjaira a Kiskunfélegyházi Koncert Fúvószenekar toborozza az érdeklődőket a Petőfi téren. A felvonulást követően koncertek, Horváth Szilárd, MTVA szerkesztő előadása, Múzeumi Barangoló, múzeumi felfedező túra, és múzeumi játékudvar szórakoztatja az érdeklődőket.  Az egyedülálló börtönmúzeum különleges hangulatban tekinthető meg, hiszen lámpás tárlatnézésre invitálnak a szervezők.

A múzeumi éjszaka előrendezvényeként június 26-án a Bugaci Tanyaszínház FELÜL „SEMMI” című bohózatát mutatják be. Az est bevételét a Kiskun Múzeum javára fordítják.

naftalin.jpg

További információ: 
Tourinform Iroda Kiskunfélegyháza

Szólj hozzá!

Címkék: múzeum Kiskunfélegyháza Múzeumok Éjszakája Kiskunfélegyháza Tourinform Móra Ferenc Emlékház Petőfi Sándor Emlékház Kiskun Múzeum Kiskunfélegyháza Múzeumok Éjszakája


2015.06.18. 16:25 Zsenyei László

Múzeumok Éjszakája a szarvasi Arborétumban

Igazán látványos és izgalmas programokon vehetünk részt Szarvason az idei Múzeumok Éjszakáján, amire a Mini Magyarország Makettpark és a Szarvasi Arborétum közös programokkal készül.

Az év legrövidebb éjszakáján, június 20-án maguk a látogatók is bekapcsolódhatnak az éjszakai Arborétum és Mini Magyarország életébe. Az Arborétumban este 9 órától detektorral, éjjellátóval és zseblámpával felszerelkezve vezetett túra indul. Akkor, amikor leszáll az est és új élettel telik meg a kert, amikor a látogatók kíváncsi tekintete elől addig rejtőzködő állatok kimerészkednek a park sétányaira, besétálnak a Mini Magyarországba, és amikor a denevérek éjszakai vadászútjukra indulnak.

minimao_by_night.jpg

A Mini Magyarország Makettparkban az éjszaka során kivilágítva közlekednek a kisvonatok az ország leghosszabb szabadtéri makettvasút-hálózatán, és kigyúlnak a makettépületek fényei is. A mini Balatont és a Dunát pedig fluoreszkáló kavicsok szegélyezik. Az este leglátványosabb produkciójaként pedig a Mini Magyarországban speciális fényfestésre várják a látogatókat.

  • 20.00 - 24.00 Mini Magyarország fényfestett makettépületek
  • 21.00 Éjszakai bagoly- és denevérles az Arborétumban (szakvezetéses túra detektorral és éjjellátóval)


További információ:
Szarvasi Arborétum
Mini Magyarország

Szólj hozzá!

Címkék: Múzeumok Éjszakája Szarvas Mini Magyarország Szarvasi Arborétum Mini Magyarország Szarvas


2015.06.16. 14:40 Zsenyei László

Hó(l)dfényfesztivál és Múzeumok Éjszakája Hódmezővásárhelyen

Június harmadik hétvégéjén a Hó(l)dfény-fesztivállal, valamint különleges múzeumi programokkal várják az érdeklődőket Hódmezővásárhelyen.

A három nap során számos zenekar ad koncertet: a zenéjében több stílust is ötvöző Bohemian Betyars, a Honeybeast és zenél az augusztusban búcsúzó Heaven Street Seven is.
Pénteken és szombaton Eurobungeen tehetik próbára magukat és egymást az aktív kikapcsolódást kedvelők, míg vasárnap este a Metamorf utazó színház egy fergeteges Rejtő Jenő: Tévedésből jelentik darabbal lép színpadra.

0619-21_holdfeny_feszt.jpg

Június 20-án szombaton a Múzeumok Éjszakája is számos érdekességet tartogat, 1 belépőért 3 múzeum 6 kiállítását tekinthetik meg a vendégek. A Tornyai János Múzeum, az Emlékpont és az Alföldi Galéria 18 órától éjfélig tart nyitva.

További információk: 
 Tourinform Hódmezővásárhely
Tel: 62/249-350; Fax: 62/530-163
E-mail: hodmezovasarhely@tourinform.hu
Web: www.hodmezovasarhely.hu, www.tourinform.hu

Szólj hozzá!

Címkék: Hódmezővásárhely Múzeumok Éjszakája hóldfény fesztivál