Itthon Dél-Alföldön

A Dél-Alföld a hungarikumok, a gyógy- és élményfürdők, a legjobb pálinkák valamint a lovastanyák hazája. Felkerekedve megtudhatod, hogyan ötvöződik nálunk a hagyomány és a modernitás! Szeretettel várunk!

Hirdetés

blog_banner.jpg

Címkék

advent (3) alföldi pálinka (3) átadás (3) Baja (24) Békés (4) Békéscsaba (41) Békés Airport (3) borfesztivál (5) Bugac (5) Csabai Kolbászfesztivál (4) Csabai Nyár (3) családbarát (4) Csongrád (5) Dél-Alföld (112) Dévaványa (3) disznótor (5) élményfürdő (4) én az év utazója (4) Érsekcsanád (3) Év Utazója (6) Fehértó (3) fejlesztés (20) felhívás (4) fesztivál (55) film (3) fotóstúra (3) főzőverseny (3) fürdő (36) Füzesgyarmat (3) garantált (3) gasztronómia (47) Gemenc (11) gyógyfürdő (9) gyógyiszap (3) Gyomaendrőd (4) Gyopárosfürdő (7) Gyula (27) Gyulai Várfürdő (3) Hagymatikum (3) hagyományőrzés (28) Hajós-Pincefalu (4) halászlé (6) Hódmezővásárhely (15) honlap (4) hungarikum (8) Hungexpo (3) itthon.hu (6) Itthon vagy! (4) jubileum (3) kajak-kenu (4) kalandpark (3) Kalocsa (8) Kecel (3) Kecskemét (37) kedvezmény (15) kiállítás (27) kirándulás (12) Kiskőrös (3) Kiskunfélegyháza (8) Kiskunhalas (4) Kiskunmajsa (9) koncert (19) kultúra (54) Lajosmizse (8) Lőkösháza (3) lovassport (5) Magyarország (3) Magyarország szeretlek (4) Makó (15) Makovecz (4) Márton-nap (3) Máté Bence (4) Maty-ér (4) Mórahalom (17) MTVA (3) Munkácsy (3) múzeum (6) Múzeumok Éjszakája (3) Múzeumok Őszi Fesztiválja (5) nemzeti park (5) ökoturizmus (13) OMÉK (4) Ópusztaszer (24) Orosháza (22) ősz (4) pálinka (11) pályázat (4) programajánló (11) puszta (3) Pusztaszer (3) recept (3) rendezvény (11) repülés (3) sárkányhajó (3) Soltvadkert (4) sörfesztivál (4) sport (7) strand (4) szállás (5) szálloda (6) Szarvas (17) szaunaszeánsz (8) Szeged (65) Szegedi Szabadtéri Játékok (5) Szentes (18) SZÉP kártya (12) Szerbia (4) színház (4) Tanyacsárda (4) Tiszakécske (6) Torkos Csütörtök (5) túra (16) Turizmus Világnapja (9) Valentin-nap (3) verseny (26) Vésztő (3) világbajnokság (3) wakeboard (3) wellness (27) Címkefelhő

Tovább a Facebookra

2014.11.07. 14:11 itthonadelalfoldon

Újra Merci gyárlátogatás

Úgy tűnik, továbbra is akkora az érdeklődés a Mercedes-Benz kecskeméti gyárának látogatására, hogy a 2015. első félévére nyitott időpontok is beteltek, a második félévre pedig még nem nyitották meg a regisztráció lehetőségét. Hogyan juthatunk be mégis a Merci-gyárba? Egyszerűen! és még pajszer sem kell!

_mercedes-benz-cla-kecskemet-600x399.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: gyárlátogatás Mercedes Kecskemét


2014.11.06. 16:37 itthonadelalfoldon

Libaságok, ludasságok Márton napján

A Márton nap a 40 napos adventi böjtöt megelőző utolsó nap, amikor a jóízű és gazdag falatozás, vigasság megengedett. Ezen a napon rendszeresek voltak a lakomák, bálok, vásárok. Ma is sok helyen táncos mulatságot csapnak, ahol az asztalról nem hiányozhat egy libafogás és az újbor. Összeállításunkban Márton napi programokat ajánlunk!

A gyerekeknek pedig Márton napi színezőkkel kedveskedünk :)

Szólj hozzá!

Címkék: programajánló múzeum gasztronómia hagyományőrzés tájház Baja Vésztő Szeged Kiskunfélegyháza Hódmezővásárhely Orosháza Szarvas Dévaványa Gemenc Szentes Márton-nap Békés Lőkösháza Bréda kastély Székkutas


2014.10.29. 12:59 itthonadelalfoldon

András naptól disznótor

A néphagyomány szerint – és praktikus okokból – egykor András napjával indult a disznóvágási szezon a falusi portákon. Már elég hidegre fordult ekkorra az idő, a hurka, kolbász, sajt, szalonna kifagyott, így sokáig elállt a kamrában. A disznóölés velejárója volt – a ma már kivesző – disznótor, a rokonoknak, jóbarátoknak rendezett lakoma. A tradicionális disznótort több helyen élményprogramként elevenítik fel. Kitűnő lehetőség ezt a falusi népszokást céges csapatépítés vagy baráti összetartás keretében testközelből megismerni.

Disznóvágás1_resize.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: pálinka rendezvény disznóvágás disznótor lovastanya Gyula Békéscsaba Lajosmizse Bugac Jánoshalma


2014.10.28. 10:19 itthonadelalfoldon

Téli lélekmelegítő ételek, italok a Dél-Alföldről

Ha már odakint hideg van, szükségünk lesz valamire, amivel "túléljük" a telet. Ez az oldal ugyan nem egy gasztroblog, de most mégsem állhatom meg, hogy ne osszam meg a legjobb dél-alföldi ételeket és a limitált kiadású, "winter special" italokat.

Szólj hozzá!

Címkék: sör pálinka tél recept gasztronómia kolbász cigánka kapusznyíka


2014.10.22. 11:01 itthonadelalfoldon

Máté Bence a BBC világversenyén is a legjobb volt

Az idén 50. évfordulóját ünneplő fotós világversenyen, a BBC Wildlife magazin és a londoni Természettudományi Múzeum közös fotópályázatán első magyarként a pusztaszeri természetfotós, Máté Bence nyerte meg a madarakat ábrázoló kategóriát. A tegnap esti díjátadón Katalin cambridge-i hercegnő, a múzeum fővédnöke is jelen volt.

Nagy Göncöl, fotó: Máté Bence

A jubileumi pályázatra az utolsó pillanatban küldte el Nagy Göncöl című képét, mivel úgy érezte, az idei kollekciója nem elég erős. A szürke gémeket ábrázoló képe igazi technikai és etológiai bravúr, hiszen ez a madárfaj az egyik legfélénkebb, a legkisebb fény- vagy hanghatás elzavarhatja őket. Sokéves tapasztalattal, 74 lesben töltött éjszakával és technikai kísérletezéssel született meg a fotó.

Fotózz te is Máté Bence pusztaszer környéki fotósleseiből! - az erről szóló írásunkat itt olvashatjátok.

Szólj hozzá!

Címkék: verseny kiállítás fotóstúra Máté Bence Pusztaszer BBC Wildlife


2014.10.21. 13:07 itthonadelalfoldon

Darules a Dél-Alföldön

Őszi darules a Fehér-tónál, forrás: www.istenhozta.hu

Úgy száz évvel ezelőtt a darvak még költöttek Magyarországon, azóta pedig több ezres őszi és tavaszi vonulóként jelennek meg nálunk évről évre. A darvak az Észak-Európa északi mocsaras fészkelő-helyeikről az Észak-afrikai telelőterületeikre tartó útjuk során minden évben néhány hetet a Hortobágy és a Dél-Alföld pusztákkal övezett nagy tavain pihennek. A madarak naponta kétszer szárnyra kelnek – reggel a táplálkozó-területekre tartva, este pedig az éjszakázó helyeikre visszatérve. A világ egyik legszebb természeti jelenségének, a darvak esti behúzásának megfigyelésére ajánlunk most garantált túrákat.

Szólj hozzá!

Címkék: programajánló túra nemzeti park ökoturizmus garantált Szeged Kiskunsági Nemzeti Park darules Fehér-tó Fehértó daruvonulás Körös-Maros Nemzeti Park


2014.10.20. 16:32 itthonadelalfoldon

Csütörtöktől Kolbászfesztivál

Igazi kolbászünnep lesz Békéscsabán! Csütörtöktől vasárnapig (október 23-tól 26-ig) Csabán ismét kolbászból lesz még a kerítés is, vehetünk mindenféle friss és füstölt disznóságot, ami előtt pálinka, utána pedig bor dukál. Itt mindenkinek széles jókedve kerekedik, ami nem is csoda ennyi finomság és talpalávaló muzsika mellett.

kolbaszfesztival-2013-2nap-1.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: koncert verseny pálinka gasztronómia kolbász hagyományőrzés Békéscsaba Csabai Kolbászfesztivál


2014.10.16. 11:25 itthonadelalfoldon

Koncertek, kiállításmegnyitó, kerékpártúra és sok más

Október 17-én, pénteken 18 órától a Református Ótemplomban ad koncertet az Alma együttes. 

A Földünkért – a Hódmezővásárhelyi Szent István Általános Iskola rendezvényét szintén 17-én, a Szent István tér 3. szám alatt tartják. Programok: 10:00 ,,Élő-világ” Flashmob a Földért a Szent István téren, 16.00 Újragondolt hulladék - kézműves forgatag 17:30 ,,Tök jó!” vendéglátás az iskola udvarán a HSZI Corvin Mátyás Tagintézmény oktatói és diákjai közreműködésével, 18:00 ,,Újragondolt fények” Lampionos felvonulás a csúcsi városrészben moldvai énekekkel kísérve

A Vásárhelyi Látóhatár Szerkesztősége a folyóirat 19. számának bemutatóját október 17-én 18 órakor rendezi meg a Németh László Városi Könyvtár olvasótermében. Vendégek: Sipka Rózsa és a Sziveri János Művészeti Színpad irodalmárai (Muzslya-Vajdaság) lesznek.

Október 17-18-án rendezik meg Hódmezővásárhelyen a HÓDSTOCK 9 Fesztivált és Tehetségkutatót.

Szólj hozzá!

Címkék: koncert fesztivál kiállítás kerékpártúra Hódmezővásárhely Mártély Emlékpont Hódstock


2014.10.16. 11:07 itthonadelalfoldon

IV. Országos Nippon Zengo Giga Fesztivál Szentesen

Október 23-án negyedik alkalommal telik meg a Városi Sportcsarnok küzdőtere az ország minden tájáról érkező zengosokkal. 

zengo_plakat.JPG

A VALDOR Nippon Zengot 5 évvel ezelőtt Brezovai Sándor alapította meg Szentesen. Ez az aerobic jellegű mozgásforma a Kyokushin Karate mozgásanyagát felhasználva a tömegsportot kedvelőknek, a túlsúllyal szenvedőknek és a lazább harcművészet szerelmeseinek egyaránt kikapcsolódást jelent. Az elmúlt évek során országos ismertségre tett szert ez a mozgásforma, jelenleg több mint százfős a tagság, emellett az egyik legnépszerűbb aerobik forma a Nemzeti Sportvárosban.

A fesztiválon a Nippon Zengo mellett több mozgásforma kipróbálásra is lehetőségük nyílik a résztvevőknek.

Forrás. www.nipponzengo.hu

Szólj hozzá!

Címkék: sport fesztivál Szentes


2014.10.06. 15:53 itthonadelalfoldon

Kalandjárat Hódmezővásárhelyen

8000 éves ház, 7000 éves Vénuszok, Európa második legrégebbi kiállítássorozata, Emlékpont, lepénylesés, korongozás és szőrhímzés az alföldi művészvárosban.

Szólj hozzá!

Címkék: kultúra kiállítás gasztronómia fazekasság TV2 Hódmezővásárhely szőrhímzés Kalandjárat Emlékpont