IX. Nyílzápor és Íjásztalálkozó Ópusztaszeren

2015. június 04. 10:54 - Zsenyei László

Ópusztaszer, ahol megelevenedik az Árpád-kor nagy csatája, ezernyi íjász, lovas vitézek és több száz bajvívó harcos részvételével!

2015. június 5-7-e között páratlan és kihagyhatatlan látvány és program vár mindenkit a Nemzeti Történeti Emlékparkban: a Nyílzápor és Íjásztalálkozó, a világ legnagyobb történelmi íjász seregszemléje, az első honvédő háborúnk, a pozsonyi csata hősei előtt tiszteleg.

ix_nyilzapor_es_ijasztalalkozo.jpg

A látogatók testközelből ismerhetik meg a X. század magyarságának életútját és hadi kultúráját. A Nemzetközi Történelmi Haditáborban 100 harcos és a kíséretükben lévő asszonyok-gyerekek szemléltetik az Árpád-kori magyar, szláv, nyugati és varég vitézek világát. A rendezvény csúcspontját idén is a páratlan nyílzápor együttlövés adja majd. 

Bővebb információ, programok az Emlékpark weboldalán.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonadelalfoldon.blog.hu/api/trackback/id/tr347517134

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása