A bugaci puszta ötös Budapesten

2014. november 26. 14:38 - HriczElvira

Hazánk egyik legfiatalabb csikósaként a tizenkét éves bugaci Fekete Bence játssza az Equissimo Lovasszínház előadásának főszerepét a hétvégi Lovas Világkupán Budapesten november 29-30-án.

Az előadáson Bence mellett a bugaci csikósok is bemutatják ügyességüket és lovaik idomítottságát, illetve a ménes fő produkcióját, a Puszta Ötöst, amely során a csikós a két hátsó lovon állva irányítja az öt lovat.

Bence és lova, Herceg elválaszthatatlan jó barátok. Hétvégén is együtt lépnek fel a világkupán. Bence a lovasszínházi előadás főhőseként a lovakról álmodik. Álmaiban hol hős huszárnak, hol felhőkön járó paripákat meglovagoló angyalnak, hol tüzes fogatokon vágtató vitéznek képzeli magát. Álmai pedig megelevenednek az Aréna lovas színpaddá változó küzdőterén. Csikósok, tüzekkel vágtató éjjeli lovasok, száguldó hatos fogatok népesítik be a teret. S a mese végére a nagy álom valóra válik, és Bence vezeti a huszárok seregét a győztes csatára.

A lovas színdarabban Pénzes Gábor játssza az álmok Huszárát, Kappel Edit a lovas Angyalt, Tóth Szilárd és a Győri Trükk Lovasok a száguldó, tüzes éji vágtázókat, Dobrovicz József vezeti a négy, hatlovas fogatból álló száguldó tüzes vihart. A huszárok seregét a Nemzeti Lovas Díszegység különleges 32 lovasból álló formációja képezi, Farkas József és Madarász Róbert vezetésével, a Készenléti Rendőrség tisztjei és tiszt helyettesei közreműködésével. A Lovasszínházi Show sztár fellépője Jean-Francois Pignon és csodálatos szabadidomított lovai lesznek.

A bugaci csikósok bemutatója április 1-től november 1-ig minden nap megtekinthető a bugaci pusztában, illetve minimum 20 fős csoportok jelentkezése esetén bármikor, előre egyeztetett időpont alapján.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonadelalfoldon.blog.hu/api/trackback/id/tr556934723

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása