Máté Bence a BBC világversenyén is a legjobb volt

2014. október 22. 11:01 - HriczElvira

Az idén 50. évfordulóját ünneplő fotós világversenyen, a BBC Wildlife magazin és a londoni Természettudományi Múzeum közös fotópályázatán első magyarként a pusztaszeri természetfotós, Máté Bence nyerte meg a madarakat ábrázoló kategóriát. A tegnap esti díjátadón Katalin cambridge-i hercegnő, a múzeum fővédnöke is jelen volt.

Nagy Göncöl, fotó: Máté Bence

A jubileumi pályázatra az utolsó pillanatban küldte el Nagy Göncöl című képét, mivel úgy érezte, az idei kollekciója nem elég erős. A szürke gémeket ábrázoló képe igazi technikai és etológiai bravúr, hiszen ez a madárfaj az egyik legfélénkebb, a legkisebb fény- vagy hanghatás elzavarhatja őket. Sokéves tapasztalattal, 74 lesben töltött éjszakával és technikai kísérletezéssel született meg a fotó.

Fotózz te is Máté Bence pusztaszer környéki fotósleseiből! - az erről szóló írásunkat itt olvashatjátok.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonadelalfoldon.blog.hu/api/trackback/id/tr256816451

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása