Koncertek, kiállításmegnyitó, kerékpártúra és sok más

2014. október 16. 11:25 - HriczElvira

Október 17-én, pénteken 18 órától a Református Ótemplomban ad koncertet az Alma együttes. 

A Földünkért – a Hódmezővásárhelyi Szent István Általános Iskola rendezvényét szintén 17-én, a Szent István tér 3. szám alatt tartják. Programok: 10:00 ,,Élő-világ” Flashmob a Földért a Szent István téren, 16.00 Újragondolt hulladék - kézműves forgatag 17:30 ,,Tök jó!” vendéglátás az iskola udvarán a HSZI Corvin Mátyás Tagintézmény oktatói és diákjai közreműködésével, 18:00 ,,Újragondolt fények” Lampionos felvonulás a csúcsi városrészben moldvai énekekkel kísérve

A Vásárhelyi Látóhatár Szerkesztősége a folyóirat 19. számának bemutatóját október 17-én 18 órakor rendezi meg a Németh László Városi Könyvtár olvasótermében. Vendégek: Sipka Rózsa és a Sziveri János Művészeti Színpad irodalmárai (Muzslya-Vajdaság) lesznek.

Október 17-18-án rendezik meg Hódmezővásárhelyen a HÓDSTOCK 9 Fesztivált és Tehetségkutatót.

1017-18 Hódstock.jpg

Október 18-án, szombaton 11 órakor a hódmezővásárhelyi Emlékpontban nyílik kiállítás a második világháború alatt Magyarországon lezuhant angolszász, német és magyar repülőgépek roncsaiból, valamint az 1944-1945. évi légi háború történetéről.

Hetven évvel ezelőtt, 1944 kora nyarán- a normandiai partraszállás előkészítése, illetve a német háborús gépezet felmorzsolása érdekében - az angolszász légierő bombázásainak egyik kiemelt célpontjává vált Magyarország. Az Emlékpont kiállítása a légiháborús borzalmakra emlékezik, bemutatva a bombázások hatásait és eredményeit, az azokat végrehajtó szövetséges légierőt, a velük szemben álló magyar és német légvédelmet és nem utolsó sorban a civileket megóvni hivatott légoltalmat. A tárlat gerinceként és egyben külön érdekességként kerülnek kiállításra a Magyar Roncskutató Egyesület munkája során feltárt vagy összegyűjtött, a háború alatt lezuhant repülőgépek darabjai, valamint számos magán- és közgyűjteményi repülős relikvia.

A Háború a felhők felett című kiállítást Dr. Ravasz István alezredes, a Hadtörténeti Intézet és Múzeum kiemelt főtisztje nyitja meg október 18-án, szombaton 11 órakor az Emlékpont "Galéria" időszaki kiállítótermében, a megjelenteket Dr. Nagy Imre múzeumigazgató köszönti. A vernisszázson második világháborús amerikai hagyományőrzők is tiszteletüket teszik!

1018 Háború a felhők felett meghívó.jpg

Október 18. 14 órakor BFMK-ban Filatéliai előadás lesz a 100 éve tört ki az első világháború kapcsán. Megszállási és helyi bélyegkiadások – 1919, előadó: Barabássy Miklós, hivatalos német BPP bélyegvizsgáló, a Magyar Filatéliai Tudományos Társaság tagja, az Internetes Bélyeggyűjtő Klub (IBK) egyesület tagja, a belépés ingyenes!

II. Herkules Erősember Páros Kupa versenyt rendeznek október 18-án 11 órakor Hódmezővásárhelyen, az SZTE Mezőgazdasági Karán (Andrássy út 15.)

Október 18-án Táncházat tartanak a BFMK-ban, 17 órától a kicsiknek, 18 órától a nagyoknak Tápainé Mariann és az Árendás Táncegyüttes közreműködésével.

Október 19-én, vasárnap 9-13 óra között Könyves vasárnap a Németh László Városi Könyvtárban - kedvezményes beiratkozás, amnesztia - régi könyvtartozások díjának elengedése a könyvek visszajuttatása esetében. Könyvvásár - árusítás kiselejtezett könyveinkből, minden könyv 10,- Ft, barangolás a könyvtárban: könyvtárbemutató séta (raktárak, emelet), bepillantás a könyvtárosok életébe. Csoportok indulása 9 és 10 órakor, kézműves foglalkozások.

Október 19-én, vasárnap kerékpártúra Mártélyra a Hódmezővásárhelyi Gyermekegészségügyért Alapítvány szervezésében. Indulás 10 órakor a népkerti Székelykaputól, útvonal: Népkert – Damjanich utca – Jókai utca – Mártélyi bicikliút – Mártély (tanösvények). Érkezés Mártélyra 11 órakor, indulás Hódmezővásárhelyre 14 órakor, hazaérkezés: 15 órakor

Október 21-én, kedden 10 órától „Olvas az ország!” címmel a Németh László Városi Könyvtár Babázó Klubjának vendége Juhász Orsolya lesz, aki a gyermekkorosztály olvasmányairól, a könyvillusztrációk szerepéről beszél az érdeklődőknek.

Nemzeti emlékezés Hete az Emlékpontban – Október 20., 10 óra: a rendezvénysorozatot dr. Grezsa István önkormányzati képviselő, miniszteri biztos nyitja meg, majd rendhagyó történelemórát dr. Csoma Lajos és dr. Szappanos László, egykori ’56-os diákok tartanak. Október 21., 10 óra A forradalom filmeken – Mansfeld címmel Árva László, az Emlékpont szakmai főtanácsadója tart rendhagyó történelemórát.

Október 21-én 14 órától a BFMK-ban Végh Ferenc nyugállományú vezérezredes, a magyar Honvédség korábbi vezérkari főnökének „Véghelszámolás – a korszakváltás katonája” című kötetét mutatják be, ahol a szerző a könyvet dedikálja. 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonadelalfoldon.blog.hu/api/trackback/id/tr896798029

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása