Őszi szünet: 11 nap

2014. szeptember 15. 10:36 - HriczElvira

Kedvezményes üdülési ajánlatokkal FRISSÍTVE!

Az idei őszi szünet az előtte álló hosszú hétvégével együtt október 23-tól november 2-ig tart, azaz 11 napos szünidővel számolhatunk. Utánajártunk, hogy mit kínál a Dél-Alföld ebben az időszakban a családoknak, hogy a gyerekek jól mulassanak és a szülők is jól érezzék magukat.

Ősz.jpgŐszi kirándulás, fotó: Hricz Elvira

Békéscsabán ebben az időben zajlik a Csabai Kolbászfesztivál. A négynapos rendezvényen többek közt kolbászgyúrás, koncertek és gyerekprogramok is várják a közönséget. A forgatagból kilépve a Munkácsy születésének 170. évfordulóját ünneplő Munkácsy Múzeumba vagy a közeli Póstelekre is érdemes ellátogatni. Fürdőlátogatás is beleférhet a programba, az Árpád fürdő vagy a Gyulai Várfürdő – benne az új AquaPalota – jól kiegészíti a kolbászos gasztroprogramot.

kolbaszfesztival-2013-1nap-95.jpgCsabai Kolbászfesztivál, fotó: Csabai Rendezvényszervezés Kft.

A Szegedre készülők akár az egész szünetet lefoglalhatják, minden napra jut majd program. A Napfényfürdő Aquapolis hihetetlen csúszdaparkja, a fürdő családbarát szolgáltatásai nagyon jól hangzanak – és jók is!. Kirándulós helyszínek közt ne hagyjuk ki az ország legnagyobb területű állatkertjét, a Szegedi Vadasparkot, ahol október 31-én,  Halloween napján nappali izgalmakat és éjszakai borzongást ígérnek. Gyönyörű újszegedi Fűvészkertben október 19-én „Tök jó nap”-ot tartanak tökfaragással, tökmagbörzével, dísztök-szépségversennyel. Az idén májusban nyitott Tiszaparti Élmény- és Kalandparkban 1,6-14 méter magasságban különböző nehézségi fokozatú mini, junior és felnőtt pályák, 1300 méter csúszópálya, 1000 méter lombkorona sétánnyal (gyönyörű kilátással Szegedre) várja a vendégeit. A földközelben játszóvár, óriás sakk, trambulin, tollaslabda, stradröplabda és pingpong is kipróbálható. A városnézést érdemes biciklivel megtenni a bérelhető CityBike kerékpárokkal, a belvárosban 9 helyen találunk dokkolókat.

Tiszaparti Élmény- és Kalandpark.jpgTiszaparti Élmény- és Kalandpark, fotó: www.tiszapartielmenyeskalandparkszeged.hu

Szegedről kirándulásokat is tervezhetünk a közeli településekre. Makón a Makovecz-túrán ismerkedhetünk a Kossuth-díjas építész munkáival, melyek közül is kiemelkedik a Hagymatikum fürdő – itt csobbanhatunk is a séta után. Az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban időutazást teszünk, íjászkodás, külüzés, körmönfonás, csigacsinálás és más hasonló tevékenységek közt megtapasztalva a régiek mindennapjait. A szomszédos Csillagösvény Labirintus fűzfafonat- és sövénylabirintusaiban bolyonghatunk vagy megismertethetjük a gyerekeket a számháborúval, ami igazi hungarikum.

labirintus2.jpgCsillagösvény Labirintus, fotó: Az Év Utazója

Mórahalom fedett élményfürdőt találunk, ezen kívül a bivalyrezervátum, réteskóstolás, babamúzeum, Tuk-Tuk vonat, a szakvezetéses ökotúrák, a közeli településen a zákányszéki Madárkert és Öregház Tanyamúzeum, a röszkei Paprikapark többnapos tartózkodásra csábít. Ha imádjátok a pörgést és az adrenalint, fedezzétek fel Mórahalom és környéke füves, erdős és homokos terepeit terep-quaddal, szakképzett túravezető kíséretében!

Quad-safari.jpgHomokháti quad safari, fotó: www.facebook.com/quadsafarimorahalom

Kecskeméten különleges „bolygóvadászat” csábít a város felfedezésére. A Naprendszer méret- és távolságarányos modellje köztéri szobrok formájában a Városházától a Planetáriumhoz vezetnek, ahol hétvégente gyerekeknek és felnőtteknek szóló programokat tartanak. Az állatkerti „leg”-ek között a Kecskeméti Vadaskert a legkisebb területű címet nyerte el, de van itt tigrisház, medveház, majomház és oroszlánház is, folyamatosan készülnek kifutók és madárröpdék. Gyönyörű színkavalkáddal örvendeztet az Arborétum, amelynek a véderdősáv, tölgygyűjtemény és a gyűjteményes rész mellett különlegessége az egyházi területen fekvő több évszázados Mária-kápolna kegyhely. A kirándulások után csobbanhatunk a Kecskeméti Fürdő uszodájában vagy élménymedencéiben.

DSCF2047-resize.jpgKecskeméti Vadaskert, fotó: Hricz Elvira

ÜDÜLÉSI AJÁNLATOK!

Családbarát üdülési ajánlatokért kattintson IDE!

Gyerekek.jpgGyerekek, fotó: Hricz Elvira

TIPP!

2014. október 3. Állatok Világnapja
Szeged, www.zooszeged.hu

2014. október 4-5. Borszűrő Szent Mihály ünnepe és Iparosok Napja
Ópusztaszer, www.opusztaszer.hu

2014. október 11. Gombássz velünk!
Ásotthalom, Gárgyán-erdő, www.erzsebetfurdo.morahalom.hu

2014. október 18-19. Fotós hétvége a Bihari Madárvártán
Biharugra, www.kmnp.hu

2014. október 25. Gyermekfürdő és szaunavilág születésnapja
Mórahalom, Erzsébet fürdő, www.erzsebetfurdo.morahalom.hu

2014. október 31. Halloween a Vadasparkban
Szegedi Vadaspark, www.zooszeged.hu

2014. október 21. Halloween futás
Gyula, www.halloweenfutas.eu

2014. november 1., 2., 8. és 9. Őszi darules a szegedi Fehér-tónál
Szeged, Fehér-tó, www.knp.hu  

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonadelalfoldon.blog.hu/api/trackback/id/tr206699323

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása