XVII. Szarvasi Szilvanap

2014. szeptember 03. 10:33 - TóthNiki

Szeptember második hétvégéjére Szarvas kínál számunkra gasztronómiai örömöket.

Szarvas városában hagyománya van a szilvából készült ételeknek, lekvárnak és persze a pálinkafőzésnek, ennek emléke előtt tiszteleg a szeptember 12 és 14 között megrendezett Szilvanap.

Látványkonyhában tekinthetjük meg az ízletes szilva felhasználásával készült ételek elkészítésének folyamatait, valamint a pálinkaminősítés mellett idén receptversenyt is hirdettek, melynek során a  háziasszonyok által készített szilvás sütemények kerülnek megmérettetésre.

A rendezvény ideje alatt a szarvasi és szarvas környéki éttermek szilvából készült ételkülönlegességekkel várják vendégeiket. Az ünnepségek zenés műsorok és kísérőrendezvények színesítik. Fellép többek között Danics Dóra, Péter Szabó Szilvia, valamint Korda György és Balázs Klári.

Az eseményről és a programokról részletes leírás található a Szilvanap weboldalán.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonadelalfoldon.blog.hu/api/trackback/id/tr996654729

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása